Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Ninova'da Aıds Standı Açtı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Ninova Park Alışveriş Merkezi’nde, AIDS hastalığı ile ilgili farkındalığı arttırmak için stant açtı.İl Sağlık Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (GÜNİDER),...

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Ninova'da Aıds Standı Açtı
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Ninova Park Alışveriş Merkezi’nde, AIDS hastalığı ile ilgili farkındalığı arttırmak için stant açtı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (GÜNİDER), Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AIDS Savaşım Derneği’nin ortak çalışmalarıyla, AIDS hastalığı hakkında toplumsal bilincin yükseltilmesi ve konuya ilişkin farkındalığın arttırılması için Ninova Park Alışveriş Merkezi’nde bilgilendirme stantları kurdu. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Cevat Talay, “Stantlarımızda dağıttığımız broşürlerle AIDS hastalığıyla ilgili genel bilgilerin yanı sıra AIDS hastalığından doğru, basit, ulaşılabilir ve ucuz yöntemlerle nasıl korunulabileceği ile ilgili mesajları aktarmaktayız. AIDS hastalığı korunmasız cinsel ilişki başta olmak üzere, HIV’li anneden doğum anında bebeğe, maruziyetle sağlık çalışanlarına bulaşabilir. Üzerinde durulması gereken esas nokta AIDS hastalığının sosyal ortamlarla, besinlerle, havayla, tokalaşmayla ya da konuşmayla bulaşmadığıdır. Dolayısıyla hastalığa yakalanmış bireyin damgalanıp toplumdan dışlanacak bir yönünün olmadığını özellikle vurgulamak isterim. Tüm dünyada sağlık sorunu haline gelmiş AIDS hastalığıyla ancak ve ancak toplumsal bilinçlenmeyle mücadele edebiliriz. Bu alanda emek harcayan tüm sağlık çalışanlarına, GÜNİDER Yönetim Kurulu’na, AIDS Savaşım Derneği’ne ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne yürekten teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER