Dü, Kardiyoloji Kongresi'nde ‘kardiyoloji Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ Almaya Hak Kazandı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Kardiyoloji Anabilim Dalı, Türk Kardiyoloji Derneği’nin düzenlediği Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde ‘Kardiyoloji Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ni almaya hak kazandı.DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait...

Dü, Kardiyoloji Kongresi'nde ‘kardiyoloji Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ Almaya Hak Kazandı
Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Kardiyoloji Anabilim Dalı, Türk Kardiyoloji Derneği’nin düzenlediği Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde ‘Kardiyoloji Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ni almaya hak kazandı.

DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ortadoğu’nun en büyük kalp hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte bölgede geçmiş yıllarda yapılamayan birçok hastalığın tedavisinde ilkleri başardıklarını söyledi. Prof. Dr. Alan, “Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi’nin diğer bir görevi uzman doktor yetiştirmektir. Kaliteli eğitim vererek Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda eğitim gören asistanlara yapılan bu başarılı tedavileri aktararak tam donanımlı uzmanlık eğitimini tamamlamalarını sağlıyoruz” dedi.

DÜ Kalp Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nın, diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda Türk Kardiyoloji Derneği’nin düzenlediği Kardiyoloji Ulusal Kongresi’nde ‘Kardiyoloji Eğitimi’ yeterlilik belgesini aldığını belirten Prof. Dr. Alan, DÜ Hastaneleri olarak çıtayı her zaman yukarıda tuttuklarını kaydetti. Prof. Dr. Alan, “En riskli ve kompleks ameliyatları merkezimizde tedavi ediyoruz. Dolayısıyla yapılan tüm riskli operasyonlar asistan arkadaşlarımız için ayrı bir tecrübe kazanmalarını sağlıyor. Bu belge tüm öğretim üyesi arkadaşlarımızın özverili çalışmalarının bir ürünüdür. Kardiyoloji Anabilim Dalı ve diğer bölümlerimizde de her alanda çıtayı yükselterek çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kardiyoloji eğitimi veren, kardiyoloji asistanlarını uzmanlığa hazırlayan kurumlara, belirli kriter ve denetimlerden sonra bu belgenin verildiğini ifade eden Doç Dr. Habip Çil ise, “Ulusal ve uluslararası düzeyde kaliteli eğitim verdiğimizi göstermesi bakımından aldığımız belge çok önemliydi. Bu belgeyi alabilmek için beş yılda belirli sayıda ve nitelikte yayın yapılması, belirli kardiyolojik işlemlerin yapılmış ve asistanlara eğitimin verilmesi gibi şartların yerine getirilmesi gerekiyordu. Beş yıllık çalışmanın sonucunda ‘Kardiyoloji Eğitimi’ yeterlilik belgesini aldığımız için mutluyuz. Artık yeni hedeflerle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER