8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Diyarbakır barosu avukatları, kadınlara, "Kadına yönelik şiddete hayır" yazılı broşür ve karanfil dağıttı Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi Direktörü ve Genel Sekreteri Yılmaz açıklama yaptı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri
 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Diyarbakır Barosu avukatları, kadınlara, "Kadına yönelik şiddete hayır" yazılı broşür ve karanfil dağıttı.

Yenişehir ilçesindeki Sanat Sokağı'nda gerçekleşen etkinliğe, Baro Başkanı Tahir Elçi ve bazı avukatlar katıldı.

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi Direktörü ve Genel Sekreteri Kezban Yılmaz, yaptığı konuşmada, halen erkeğin, kadına yönelik şiddetini konuştuklarını belirtti.

"Kadınlar hemen her gün bir erkek eliyle fiziksel şiddete, cinsel şiddete, tacize ve tecavüze uğramakta ya da katledilmektedir" diyen Yılmaz, 2013 yılında 214 kadının katledildiğini, 161 kadına cinsel tacizde bulunulduğunu, 167 kadına tecavüz edildiğini veya tecavüz girişiminde bulunulduğunu ve 241 kadına da fiziksel şiddet uygulandığını ifade etti.

Yılmaz, 2014 yılı Ocak ayında da 24 kadının katledildiğini, 6 kadının tecavüze uğradığını, 5 kadının cinsel tacize uğradığını ve 45 kadının da fiziksel şiddet gördüğünü bildirerek, "Bu sözünü ettiğimiz rakamlar, sadece basına yansımış olayların derlenmesi sonucunda elde edilmiştir. Yani şiddetin basına yansımış görünen yüzüdür" dedi.

Konuşmaların ardından baro avukatları, caddedeki kadınlara karanfil ve broşür dağıttı

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2014, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER