AK Parti'li İçten Yerel Yönetimlere Tepki Gösterdi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Sur ilçesinde bulunan Dicle Vadisi, Hz. Süleyman Camii ve Diyarbakır surlarını gezerek incelemelerde bulundu.

AK Parti'li İçten Yerel Yönetimlere Tepki Gösterdi
 Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Sur ilçesinde bulunan Dicle Vadisi, Hz. Süleyman Camii ve Diyarbakır surlarını gezerek incelemelerde bulundu.
Dicle Vadisi, Hz. Süleyman Camii ve surları gezen İçten, daha sonra İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. İçkale'nin medeniyetlerin başladığı yer olduğunu belirten İçten, 33 medeniyetin başladığı yer olan İçkale'nin Hz. Süleyman ve 27 şehit sahabenin kaldığı bir mekan olduğunu söyledi. İçten, "639 yılında Halid Bin Velid ordusuyla surların dibinde daha doğrusu Diyarbakır Fiskaya dediğimiz şelale dibinde kamplarını kurdular. Fetih için İçkale'den Diyarbakır'a girdikleri bir mekan ve halen bu mekanda 27 tane şehit sahabemizin kanı duruyor. Burası bizim için kutsal değeri olan bir yer, İslam dünyası için önemli bir yer. Bu mekanda bizim tasvip etmediğimiz, Diyarbakırlılara yakışmayan, yerel yönetimlerin yapmış olduğu tahribatlar var. İslam orduları Fiskaya şelalesi dediğimiz yere 639 yılında Diyarbakır'a gelir ilk kampını ve çadırlarını kurarlar. Surların dibinde bizler için çok önemli olan yerlerden bir tanesi burası 639 yılının mayıs ayında İslam orduları buradan içeri girerler ve Diyarbakır fethedilir. Bu fetih öncesi 27 tane şehit sahabe veririz. Şehitlerimiz Hz. Süleyman Camii'nde yatıyor. Buradaki problem şu, aslında biz Diyarbakır'ın değerlerini, kültürünü ve medeniyetini öne çıkartırken bunun üzerinden Diyarbakır'ı tanıtırken maalesef birileri Diyarbakır'ımızın değerleriyle, kültürüyle ve medeniyeti ile oynuyor, bize farklı kültürleri empoze etmeye çalışıyorlar. Bu Diyarbakır'a yapılan en büyük ihanettir" dedi.

"KİMLİK SİYASETİ YAPANLAR BİZİ KİMLİKSİZLEŞTİRİYORLAR"

HDP'nin bu bölgede kimlik siyaseti yaptığını savunan İçten, "Kimlik siyaseti yapanların amacı siyaset yaptıkları kitleyi kimliksizleştirmektir. İşte HDP de kimlik siyaseti yaparak insanları kimliksileştirmeye çalışıyor. Oysa bilmedikleri, bizim kimliğimiz peygamberlerin, sahabelerin, evliyaların, Halid Bin Velid'lerin, Selahaddin-i Eyyubilerin kimliğidir. Bizim değerlerimiz, inancımızdır, medeniyetimizdir, tarihimizdir. Siyaset yapanlar, değerlerimizle, medeniyetimiz ve tarihimizle oynayıp, inancımızı yozlaştırmaya çalışmaktadırlar. Özellikle Diyarbakır'ımızın Sur ilçesi, her adım attığımızda sahabelerle, şehitlerle ve evliyalarla doludur" diye konuştu.

"DİYARBAKIR HALKI DİNDAR VE MUHAFAZAKARDIR"

Diyarbakır halkının dindar ve muhafazakar olduğunu vurgulayan İçten, "Şu an bir örneği fetih ordusunun kamp kurduğu çadır kurduğu yerde bir kafeterya, restoran açılıyor ve şu an orada alkolle tüketim alakalı bir ruhsat verildi. Diyarbakır halkı bunu hak etmedi, sizlerin aracılığıyla Diyarbakır halkına ve muhafazakar sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum lütfen bu yapıya dur diye itiraz edin. Burası bizim memleketimiz kimse bizim kültürümüzle, değerlerimizle ve dini değerlerle oynamasın. Elbette birileri alkol kullanabilir yaşam tarzlarında farklı sosyal yaşamları olabilir buna saygı gösteriyoruz. Ak Parti iktidarında 12 yıldır biz özgürlüklerden, demokratikleşmeden ve özel yaşama saygıdan bahsettik. Ama benim burada dedelerim, şehitlerim, sahabeler ve peygamberlerimin anıları varken birileri de benim bu yaşamıma saygı göstermesi gerekiyor. Diyarbakır hemen şehit sahabelerin olduğu yerin altında alkol ve içkili mekanlar istemiyor. Sizlere sesleniyorum ey Diyarbakırlılar. Buradaki yerel belediyeler 27 tane şehit sahabenin olduğu yerin hemen altına alkollü bir ruhsat vererek, içki tüketimi sağladı. Diyarbakır halkı dindar ve muhafazakar bir kesimdir. Lütfen buna bir sivil güç oluşturarak karşı çıkın ve sesinizi dile getirin. Çünkü buranın ruhsatı belediye tarafından verildi. Bu bir bakış açısı tabi ve bir diğer bakış açısı ise Dicle Nehri'nin hemen kenarı ve Sur bandının koruma alanı olan bir yer bizim burada Dicle Vadisi projemiz var. Çok büyük bir gölet yapacağız ve yapılacak olan bu Dicle Vadisi insanların sosyal etkinlik alanı olarak kullanılacaktır. Ama ne yaptılar? Buraya biz bu projeye hazırlanırken yerel belediyeler kıyamet kopardı. Dicle Vadisi imara açıyorlar dediler. Dicle Vadisi'ni imara açmadık siz burayı imara açtınız hemen şehit sahabenin altında alkol tüketimi yapılıyor. Buranın imarını kim hangi yasaya göre Sur bandı koruma altında bu imarı vermiştir. Ben bunu öğrenmek istiyorum" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2014, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER