Ak Partili İçten’den Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.İçten, 10 Ocak'ın 1961 Anayasası’nda gazeteciler lehine yer alan hükümlerden sonra ‘Çalışan...

Ak Partili İçten’den Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İçten, 10 Ocak'ın 1961 Anayasası’nda gazeteciler lehine yer alan hükümlerden sonra ‘Çalışan Gazeteciler Bayramı’ olarak kabul edildiğini fakat 12 Mart 1971 Askeri Darbesi'nden sonra bu hakların bir kısmının geri alınması üzerine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak değiştirildiğini söyledi. İçten, “Gazetecilik ve basın, demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bu kutsal meslek, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaşla devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmekte olup özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi önemli değerleri içerisinde barındırmaktadır. Bu anlamda basın, özellikle içinde bulunduğumuz dönemde toplumu yansıtan temiz bir ayna gibi olmalıdır” dedi.

“GAZETECİLERİN SORUMLULUĞU HER ZAMANKİNDEN ÇOK ARTMIŞTIR”

Gazeteciliğin, ilkeli ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel taleple görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurum olduğunu belirten İçten, “Gelişen olaylar çerçevesinde haber yapan gazeteciler ise bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynamaktadır. Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmelerle toplumu doğru bilgilendirme anlamında gazetecilerin sorumluluğu her zamankinden çok artmıştır. Gazeteciler yaptıkları haber ve değerlendirmeleriyle toplumu doğru bilinçlendirme sorumluluğu taşımaktadır. Şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en önemli göstergelerinden biri tarafsız ve özgür basının mevcudiyetiyle sağlanır” diye konuştu.

“YEREL VE BÖLGESEL HABERCİLİĞE GEREKLİ ÖNEM VERİLMELİDİR”

Özellikle yerel gazetecilik ve teknolojinin sınırlarının kaldırmasıyla da internet haberciliğinin her zamankinden daha çok önem ve anlam taşıdığını anlatan İçten, “Kaldı ki ben gerek milletvekili olmadan ama özellikle de milletvekili olduktan sonra sık sık hem STK’lar hem de değerli basın mensuplarımızla bir araya gelip sohbetler eden, düzenli olarak fikir alışverişinde bulunan biriyim. Bu anlayışla başta Diyarbakır’ımızın meselelerini kamuoyuna aktaran ve çözüm için toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyor, görevlerini ifa ederken vefat eden basın mensuplarımızı da saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER