AK Parti'li Seydaoğlu Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediye Başkan adayı Sebgetullah Seydaoğlu, yerel seçim ve sonuçlarını değerlendirdi.

AK Parti'li Seydaoğlu Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediye Başkan adayı Sebgetullah Seydaoğlu, yerel seçim ve sonuçlarını değerlendirdi.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) düzenlendiği basın açıklamasına Seydaoğlu'nun yanı sıra meclis üyeleri ve partililer katıldı. Seçimin özgür ve demokratik ortamda geçmesinin en büyük tesellileri olduğunu belirten Seydaoğlu, Diyarbakır halkının bu seçimde birilerine mesaj verdiğini ifade etti. Seydaoğlu, "Diyarbakır halkı geçen seçimlerde yüzde 65'lik bir oy alan iradeyi, yüzde 55'lere düşürüp, yüzde 10'luk bir eksi puanla uyarı vererek artık kör ve sağır olmadıkları mesajını verdi. Ben Güneydoğu'da Yenişehir Belediyesi adına oylarımı yüzde 40'lara kadar çıkardım. Gece yarılarına kadar da seçimi kazanmış bulunmaktaydım fakat Diyarbakır'ın sosyolojik sorunu, insanlar üzerindeki henüz var olan siyasal psikolojik atmosfer maalesef beklediğimiz sonucu vermedi. Ama bir önceki yerel seçimden puanımızı yüzde 7 arttırarak, yani 28 bin oyu 36 bine çıkararak Türkiye'nin bir çok ilinde alınan oy oranına eşitledik. En büyük arzumuz bundan sonraki seçime kadar olan süreçte Diyarbakır'ın vermiş olduğu bu mesajı herkesin iyi okuması, anlaması ve algılamasını isterim. Aldığımız oy bizim için çok önemli bir değerdir. Bu değeri bütün meclis üyelerimle birlikte değerlendireceğiz. Yaklaşık 50 kadar meclis üyelerimizi çıkardık. Bu büyük bir rakamdır. Yani neredeyse BDP ile birbirine yakın bir orandır. Ana muhalefet olarak bu arkadaşlarımın mecliste yapacakları çalışma ve yeni gelen yönetim yasasıyla beraber özgür ve demokratik bir yönetime katkı sunacaklarına eminim" dedi.

"DİYARBAKIR ÜÇ MAYMUNLARI ARTIK OYNAMAYACAK"

Diyarbakır halkının bu seçimlerde kullandıkları oylarla birilerine mesaj verdiğini aktaran Seydaoğlu, "Artık birileri anlayıp, bilsin ki Diyarbakır üç maymunları hiçbir zaman oynamayacak, her yanlışa doğrudur demeyecek. Son kez bu siyasi partiye oy verdiler ve ben iddia ediyorum ki gelecek seçimde bu barış süreci ve müzakereler demokratik bir şekilde sonuçlanırsa, burada marjinal duruma düşecek bir yapı ortaya çıkacak. Türkiye'de artık herkes Ak Parti'nin nasıl bir misyon ve vizyon taşıdığını anladı. Özellikle Yenişehir'de silkeledik ama başarı elde edemedik. Benim için en büyük başarı seçim sonucu ne olursa olsun seçimin, kansız, olaysız, kazasız, belasız geçmesidir" diye konuştu.

"BİZ DİYARBAKIRLILARA 2 MESAJ VERDİK"

4 bine yakın Yenişehir bölgesinde ev, iş yeri, mesken üzerine irade dışı amblemler, bandroller ve fotoğraflar yapıştırıldığını ve bir ayda bin 600 gecekondu yapıldığını kaydeden Seydaoğlu, bu şartlarda burada demokratik bir mücadeleden bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi. Seydaoğlu, "Biz Diyarbakırlılara 2 mesaj verdik. Birincisi barış ve özgürlük, ikincisi ekonomik kalkınma ve yeni bir Diyarbakır imajı yaratma projelerimizle vaatlerde bulunmuştuk. Diyarbakırlıların da bize verdiği desteği çok iyi anladım, okudum. Bu yüzden hepsine şükran borçluyum. Bizim artık bundan sonraki mücadelemiz yerel yönetimlerin bütün çalışmalarını denetlemek ve izlemek. Umuyorum ki onlarda güzel bir ders aldılar. Yani bundan sonraki Yenişehir olsun, Diyarbakır'ın diğer belediyeleri olsun, Diyarbakır halkından aldıkları mesajı iyi okumaları ve siyasi tarihlerinin artık nereye gittiklerini iyi bilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu duygularımla bütün Diyarbakır halkına, bana ve arkadaşlarıma göstermiş oldukları destek ve teveccühten dolayı şükranlarımı arz ediyor ve kazananları da kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Seydaoğlu, meclis üyeleri ve partililer cemiyetten ayrıldı. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER