ASKF’DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’yı ziyaret etti.

ASKF’DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’yı ziyaret etti.

Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Dayan, kente faaliyet yürüten amatör spor kulüplerine destek verilmesini istedi.

Ziyarette konuşan Eş Başkan Anlı, arkasında belli bir finans ve sermaye gücü olan kulüplerin kendi yaşamlarını bir şekilde sürdürebildiğini belirterek, amatör spor kulüplerinin sıkıntılarının her zaman konuşulmasına rağmen bu konuda çözüm üretilemediğini ifade etti. Amatör spor kulüplerine spor malzemeleri yardımının zorunlu olduğunu ve bunu tartışma konusu yapmadıklarını kaydeden Anlı, bunun ötesinde maddi anlamda nelerin yapılabileceği konusunun ele alınması gerektiğini dile getirdi. Amatör sporların sadece futbol eksenli yürümemesi gerektiğini ve bu konuda spor kulüplerinden duyarlılık gösterilmesini isteyen Anlı, farklı branşlarda da herkesin zorlayıcı olmasının önemine değindi.

500 Evler’de spor tesisi yapılacak

Kentin spor tesisleri konusunu kısa bir zamanda çözemeyeceklerini ama spor yapılabilecek alanları arttırabileceklerini dile getiren Anlı, “Yeni inşa ettiğimiz Kapalı Spor Salonu tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. İnşallah Mardin yolu üzerinde bulunan tesis de hizmete girerek büyük bir boşluğu dolduracak. Şehir açısından önemli bir proje olan 33 bin kişilik stadyum da bitecek” dedi. Belediye olarak Gençlik Spor Müdürlüğü’ne arazi tahsis ettiklerini hatırlatan Anlı, bu arazilerde biri olimpik 2’si yarı olimpik havuzun yapımının devam ettiğini söyledi. Bu tesisin 500 Evler civarında yapıldığını ve 90 dönümlük arazinin geri kalanında Büyükşehir Belediyesi ve Kayapınar Belediyesi’nin spor tesisi yapacağını belirten Anlı, Şilbe Tesisleri’nde de hem belediyenin hem Gençlik Spor Müdürlüğü’nün çalışmalarının bulunduğunu kaydetti. Anlı, bu işlerin asıl emektarlarının amatör spor kulüp yöneticileri olduğunu belirterek, konuklarına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER