CHP, Diyarbakır'da 17 Aralık'ı Protesto Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın ve partililer, 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu protesto etti.

CHP, Diyarbakır'da 17 Aralık'ı Protesto Etti
 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHPDiyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın ve partililer, 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu protesto etti. 

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümünde CHP Diyarbakır İl BaşkanıMuzaffer Sayın ve beraberindeki partililer, Yenihal kavşağında ilginç bir eylem düzenledi. Düzenlenen protestoda, yolsuzluk iddiası ile anılan eski bakanların fotoğrafları bir sandık üzerine yerleştirildi. Yerleştirilen sandığın üstüne, ‘Resimdekilerin partisini bil, CHP Diyarbakır’dan milli piyango bileti kazan’ şeklinde pankartlar yazıldı. 

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, “Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunun örtbas edilmesini protesto amacı ile sokaktayız. Operasyonun üzerinden bir yıl geçti fakat hiç bir ceza uygulanmadı.” dedi. Bugün bu memleketin parasını yiyenleri, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri protesto etmek için burada olduklarını belirten Sayın, “Tüm vatandaşlarımıza şunu haykırmak istiyoruz. Bizler olduğumuz sürece, Türkiye Cumhuriyeti'nde bu yolsuzluğu unutturmayacağız, peşini bırakmayacağız. Bu resimdekilerin partilerinin adını bilen vatandaşlarımıza kura ile milli piyango bileti vereceğiz. Biz vatandaşlarımızı hırsızlıkla kandırmayacağız.” diye konuştu. 

Daha sonra vatandaşlar, yolsuzluk iddiası ile anılan eski bakanların hangi partiye mensup olduklarını yazarak, zarfları sandığa attı. Vatandaşların ilgi gösterdiği protestoda, sandıktan çıkan isimlere milli piyango biletleri dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER