DBP: Partimiz hedef gösteriliyor

DBP: Partimizi hedef gösteren yayınlar yapılıyor

DBP: Partimiz hedef gösteriliyor
 DBP, medyanın partilerine dönük spekülasyon içerikli yayınlar yapmasına tepki göstererek, "Bu yayınları yapan çevrelerin bir ucunda KCK operasyonları sevdalıları ve Kürt halkının demokratik siyasetini tasfiye etme heveslileri varken, diğer uçta ise Kürtçe yayın yapan ama sömürgeci devletlerin ve onların istihbarat örgütlerinin psikolojik savaş kolu olarak faaliyet gören yapılar bulunmakta" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, son günlerde yapılan, kendilerine dönük hedef gösterici yayınlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kimi basın ve medya organlarında partilerine ve çalışmalarına dair şaibe oluşturan, kriminalize eden ve hedef gösteren yayınların yapıldığına dikkat çeken DBP, özellikle 2014 yerel seçimlerinin sonuçlarını araştırmak ve soruşturmak üzere görev verdikleri komisyonlarının çalışmalarının "illegal bir çalışma" gibi yansıtıldığını ifade etti.

PSİKOLOJİK SAVAŞ DEVREDE

"Bu yayınları yapan çevrelerin bir ucunda KCK operasyonları sevdalıları ve Kürt halkının demokratik siyasetini tasfiye etme heveslileri varken, diğer uçta ise Kürtçe yayın yapan ama sömürgeci devletlerin ve onların istihbarat örgütlerinin psikolojik savaş kolu olarak faaliyet gören yapılar bulunmakta" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununu çözme konusunda geliştirdiği hamle sırasında,  yine DAİŞ çetelerinin Kürdistan'ın kazanımlarını ortadan kaldırma saldırılarında da bu çevrelerin hangi zihniyetin temsiliyetini yaptığını görmüştük. Dolayısıyla bu saldırıları sıradan manipülasyonlar olarak değerlendirmiyoruz. Bu haber ve iftiralar esas olarak Kürt halkının demokratik çözümünü geliştirmesine ve DAİŞ çetelerinin Kürdistan'da darbelenmesine bir öfkedir. Ama bu saldırıların hiçbiri -bir kısmı AKP ile ilişkili Kürt televizyon ve ajanslarıdır- partimizi ve mücadelemizi geriletemeyecektir.

Partimiz Merkez Yürütme Kurulu kararı ile partimizin seçime girdiği tüm yerlerde seçim sonuçlarını ve seçim hazırlıklarını inceleme, seçimi örgütlerken uyulması gereken ilkelerin hangilerine ne şekilde uyulmadığını tespit etmek ve sorumlularını ortaya çıkarmak için soruşturma komisyonu kurma kararı almıştır. Komisyonun ulaştığı sonuçlarda parti disiplini ve işleyişi içerisinde değerlendirilecektir."

'BU ZEHİRLİ DİLİ İYİ TANIYORUZ'

DBP, bir partinin en doğal işleyişi ve parti içi demokrasisi olarak değerlendirilecek olan bu sürecin psikolojik savaşın bir argümanı olarak kullanıldığına vurgu yaparken, "Biz bu zehirli dili çok iyi tanımaktayız. Ama hiçbir şekilde bu kirli ve savaş aşığı zihniyete prim vermeyeceğimizi açık bir şekilde belirtiyoruz" diye ekledi. 

Seçim Sonuçlarını Araştırma ve Soruşturma Komisyonlarının çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğinin duyurulduğu açıklamada, "Halkımızın iradesini ve güvenini yanlış kullanan, demokratik yöntemleri işletmeyen kişi ve anlayışları elbette tespit edip parti disiplinimize havale edeceğiz. Bunu da şeffaf bir şekilde,  disiplin yönetmeliğimize ve parti tüzüğümüze göre yapacağız. Sonuçları halkımızı ve demokratik siyaseti güçlendirecek bir çalışmayı tamamlamaya çalışıyoruz. Hiçbir saldırı ve hedef gösterme girişimi bunu engelleyemeyecektir" denildi.

'ZÜMRÜT'ÜN GÖREVDEN ALINDIĞI HABERİ MAKSATLI'

DBP, İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün görevden alındığına dair haberleri de yalanladı: "Avestakurd.net adlı bir sitede Diyarbakır İl Eş başkanımız Sayın Zübeyde Zümrüt'ün görevinden alındığına dair yapılan haber gerçek dışı ve maksatlı bir haberdir. Özellikle Amed il kongresine gidilirken bu haberin hangi karanlık odaklar tarafından servis edildiğini anlamak zor olmasa gerek. Partimizce açıklama yapılmadan bu tür haberlere itibar etmemek ve devletin partimize dönük örgütlediği psikolojik savaş saldırılardan saymak uygun ve yerinde olacaktır. "

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER