Dicle'de Avukatlığın Önemi Tartışıldı

Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından Geleneksel Adalet Günleri kapsamında "Avukatlığın Önemi" adlı konferans düzenlendi.

Dicle'de Avukatlığın Önemi Tartışıldı
 BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilk defa kazandıkları çok sayıda belediye olduğunu belirterek, "Bu sonuçlar kolay elde edilmiyor. Türkiye'de bütün devlet olanaklarını kullanan bu partilere karşı bir muhalefet partisi olarak, bir halk hareketi olarak bu sonuçları ortaya çıkarmak kolay bir iş değil. Hiçbir yerde en küçük bir devlet desteği yoktu; ama kösteği de yoktu" dedi.
Demirtaş, Diyarbakır'da seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, halkın gönlünü, onayını, desteğini kazanmak için daha fazla gayret göstereceklerini söyledi. İlk defa kazandıkları çok sayıda belediye olduğunu dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu:

"Buralarda verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Örnek bir belediyecilik anlayışını çok daha görünür hale getirme gayreti içinde olacağız. Tabii ki Türkiye siyaseti açısından da yerel seçimler, genel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir provası gibi oldu. Önümüzdeki 1,5 yıl içinde iki seçim daha yaşayacağız. Mümkündür ki, genel seçimler erkene alınabilir, bu tartışma da yaşanabilir. Her ne olursa olsun, bizler HDP-BDP bloğu olarak yolumuza nasıl devam edeceğimizi netleştirdikten sonra halkımızın karşısına daha hazırlıklı, daha donanımlı olarak çıkacağız. Bu seçimlerden başarıyla çıkan partilerden biri de BDP-HDP bloğudur. Bu başarının altında çok büyük emekler, değerler var. Büyük bir inanç ve bağlılık var. Bu sonuçlar kolay elde edilmiyor. Türkiye'de bütün devlet olanaklarını kullanan bu partilere karşı bir muhalefet partisi olarak, bir halk hareketi olarak bu sonuçları ortaya çıkarmak kolay bir iş değil. Tüm arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Hiçbir yerde en küçük bir devlet desteği yoktu; ama kösteği de yoktu, onu da belirtelim. Biz kendi özgücümüzle kampanya yürüttük."

-"MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİĞİMİZ YERLERDE ETKİLİ SONUÇLAR ALDIK"-

BDP ve HDP milletvekillerinin birçoğunun, seçim kampanyasında özverili bir çalışma sergilediğini vurgulayan Demirtaş, şunları ekledi:

"Meclis grubumuz alnının akıyla çıktı. Milletvekili seçildiğimiz yerlerin hemen hemen hepsinde etkili sonuçlar aldık. Cezaevlerindeki arkadaşlarımız hem mücadeleye katkı sunarak hem de oylarını vererek destek oldular, onlara da teşekkürlerimizi, sevgilerimizi, selamlarımızı iletiyoruz. İlk defa belediye kazandığımız yerler, çok uzun yıllardır hazırlık yaptığımız, çalışma yürüttüğümüz yerlerdi. Bunların sonuçlarını aşağı yukarı bekliyorduk. Halk oralarda bize görev verdi. Dolayısıyla biz bütün halkımıza, destek olan, dayanışma gösteren bütün halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz."
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2014, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER