Diyarbakır'da Yolsuzluğa Karşı 17.25'de 'Düdüklü Eylem' Başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığı, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıldönümü kapsamında ‘düdüklü eylem’ başlatıyor.

Diyarbakır'da Yolsuzluğa Karşı 17.25'de 'Düdüklü Eylem' Başlıyor

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHPDiyarbakır İl Başkanlığı, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıldönümü kapsamında ‘düdüklü eylem’ başlatıyor. Halka 10 bin bekçi düdüğü dağıtacaklarını belirten CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, “Saatler 17.25’i gösterdiğinde hırsızlığa, rüşvete ve yolsuzluğa karşı olan bütün vatandaşlarımızı düdük çalarak protesto eyleminde bulunmaya davet ediyorum.” dedi.

Türkiye’de vicdanları yaralayan yolsuzluk ve rüşvet dosyalarının hukuksuz bir şekilde kapatıldığını anlatan CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, rüşvet parasının faiziyle geri ödendiğini hatırlattı. Suçüstü yakalananların bir gün hukuk karşısında hesap vereceklerine inandıklarını kaydeden Sayın, Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunun örtbas edilmesine sessiz kalamayacaklarını vurguladı. Sayın, “Operasyonun üzerinden tam bir yıl geçti fakat hiç bir ceza uygulanmadı. Hırsızları yakalayan polisler hapse atılırken hırsızlar bırakıldı, rüşvet ve hırsızlık paraları da geri verildi. Biz 17 Aralık günü eylemler düzenleyerek hukuksuzlukları protesto ettik. Şimdi de Diyarbakır'ımızda düdüklü eylem yapacağız. Vatandaşlarımız evde, sokakta, işte, caddede nerede olursa olsun saatler 17.25’i gösterdiğinde düdük çalıp bu hukuksuzluğa tepkisini göstermeli. Biz parti olarak bunu başlatıyoruz, herkesin buna katılacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu. 

“10 BİN BEKÇİ DÜDÜĞÜ DAĞITTIK VATANDAŞ SUÇÜSTÜ YAPACAK” 

Memleketin parasını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri protesto etmek için herkesi eyleme davet eden Sayın, “Tüm vatandaşlarımıza şunu haykırmak istiyoruz; Bizler bu yolsuzluğu unutturmayacağız, peşini bırakmayacağız. Halkımızın bu konuda çok duyarlı olduğunu biliyoruz.” dedi. 

Suçüstü yakalanan AK Parti hükümetinin vicdanlarda mahkûm olduğunu belirten Sayın, “Son bir yılda hukuk katledilmiş, binlerce kamu çalışanı sürülmüş ve kendilerini aklamaya yönelik torba kanunlar yapılmıştır. Yapılan tüm bu müdahalelere rağmen yolsuzluğun, rüşvetin, talanın halktan gizlenmesi mümkün değildir. Biz parti olarak bunu unutturmayacağız. Bunun için de bekçi düdükleriyle tepkimizi dile getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER