En genç aday adayı Cem Akçadağ

AK Parti’ye aday adaylığı başvurularında yoğun ilgi var. Yapılan başvurular arasında en genç aday adayı dikkati çekti. Genel merkeze başvuru yapan 27 yaşındaki Cem Akçadağ, AK Parti’nin en genç aday adayı oldu.

En genç aday adayı Cem Akçadağ
 Diyarbakırspor’da başkanlık ve futbol şube sorumlulukları yapan Şahap Akçadağ’ın büyük oğlu Cem Akçadağ, önceki gün AK Parti Genel merkezine giderek aday adaylığı başvurusunu yaptı.

İngiltere’de eğitim gördü

AK Partiye başvuru yapanlar arasında en genç aday adayı olan Cem Akçadağ 27 yaşında. İngiltere’de inşaat mühendisliği eğitimi gören Akçadağ, aday adaylığı başvurusu sırasında Genel merkezde bulunanlar tarafından en genç aday adayı olduğu için büyük ilgi gördü. Cem Akçadağ, aday adaylığı başvurusunda iki tercihini Diyarbakır ve Ankara olarak yaptı.

Neden AK Parti?

Başvuru dosyasını seçim kuruluna teslim ettikten sonra bir açıklama yapan Cem Akçadağ, siyasete genç yaşta ilgi duymasının nedenini ‘ülkeye hizmet’ olarak değerlendirdi. Akçadağ şöyle konuştu; “Ailem Diyarbakır’da bilinen ve sevilen bir aile. Siyasete olan ilgimi ailemle paylaştım. Olumlu karşıladılar, bende ilk adımı attım. AK Parti’yi tercih etmemin nedeni gençlerin önünü açtığı ve değer verdiği içindir. 13 yıllık iktidar döneminde başta ekonomi olmak üzere, ülkeyi uluslar arası arenada en iyi şekilde temsil etmesi nedeniyledir. En önemlisi de ülkenin yüzyıllık kanayan yarası olan Kürt meselesinin çözümü konusunda kat ettiği mesafe, kardeşkanının dökülmesini engelleyen siyasi kararlılığı AK Parti’den siyaset yapmak istememin en büyük etkenlerinden biri oldu. AK Parti kadrosu içinde siyasette daha da pişeceğime ve ülkeye en iyi şekilde hizmet edeceğime inanıyorum. Başvurumun ülkeye, aileme hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

 

**

Cem Akçadağ kimdir?

1930’lu yıllarda Diyarbakır’ın taş evlerinin yapımını üstlenen Seyyid Hacı Hasan Akçadağ’ın ikinci kuşak, Diyarbakırspor başkanlarından Hacı Şeyhmus Akçadağ’ın birinci kuşak torunudur. Diyarbakırspor’da başkanlık ve futbol şube sorumluluğu yapan Şahap Akçadağ’ın oğlu olan Cem Akçadağ, 1988 tarihinde Diyarbakır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Diyarbakır’da, lise öğrenimini ise Ankara’da,  Yüksek öğrenimini ise, 2005-2011 yılları arasında İngiltere’de Leeds Metropolitan Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği okuyarak yaptı.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Ordu – Giresun Havalimanında yapılan üst yapı işlerinden sorumlu şantiye şefliği,  Group - Türk Telekom İstanbul Avrupa Yakası Global İşi– Şantiye Şefliği, İstanbul 1 BÖLGE Erişim Şebekeleri Yapım, Bakım ve Onarım işleri kapsamında yapılan işlerde şantiye şefliği, Marmaray Proje Kapsamında Yapılan Gebze – Halkalı Banliyö Hatlarının iyileştirilmesi kapsamında yapılan Toprak işleri, sanat yapıları ve Dolgu işlerinden sorumlu Şantiye Şefliği görevlerini yaptı.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 11:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Amedli
Amedli - 9 yıl Önce

her sey iyi guzel de sayin Cem Bey, 2011 yilinda unv egitimini bitirip ardindan askerlik yapmis ve mezun olduktan sonraki totalde 4 yili kapsiyor.hemen bitirdigi gibi okulu okadar santiyede tecrubesi yokken nasil da santiye sefligi yapmis enteresan teknik sartnameye aykiri, saha muhendisi olur max kisim sefi olabikir bu devasa islerde santiye sefi olmasi cok absurd !

SIRADAKİ HABER