HDP yönetiminde sürpriz isimler: Yeni eşbaşkanlar belirlendi

Halkların Demokratik Partisi'nin, hafta sonu gerçekleştirilecek 'Büyük Kongre'si öncesi parti yönetimi netleşmeye başladı. Yeni partide eşbaşkanların Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

HDP yönetiminde sürpriz isimler: Yeni eşbaşkanlar belirlendi
 Halkların Demokratik Partisi (HDP), hafta sonu gerçekleştirilecek büyük kongre öncesi parti yönetimini netleştirmeye başladı. Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in HDP’nin yeni eşbaşkanları olacağı kesinleşirken, Parti Meclisi’nde (PM) yer alacak 60 isim belirleniyor.

HDP’nin hafta sonu gerçekleştirilecek büyük kongresi öncesi çalışmalar hız kazandı. Önceki gün gerçekleştirilen toplantıda HDP eşbaşkanlığı görevine Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel’in geçeceği kesinlik kazandı. PM listesinde yer alacak isimler ise tartışılıyor. Pazar günü yapılacak HDP kongresinde tek listeyle seçime gidilecek. Liste, parti kurullarında, heyetlerde belirlenecek.

PM’de 60 ismin yer alması kararlaştırıldı. Listede sürpriz isimlerin yer alacağı belirtilirken, listenin oluşturulmasında Halkların Demokratik Kongresi çatısı altında bulunan dini gruplardan emek kesimine, azınlık temsilcilerine, eşcinsel ve ekoloji örgütlerine kadar değişik kesimlerin temsiline dikkat edileceği belirtildi.


KONGRE SONRASI BEŞİNCİ PARTİ

HDP’yi geçmek için BDP ’den istifa eden Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder, ile Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in kongre sonrası Meclis Başkanlığına HDP’ye geçişlerini bildireceği de öğrenildi. Dört milletvekilinin HDP’ye geçişinin ardından, bu parti Meclis çatısı altında temsil edilen beşinci parti olacak.

Aralarında Mehmet Bekaroğlu’nun da yer aldığı bazı eski milletvekillerinin de yeni oluşumda yer alabileceği, CHP ’li vekiller ile görüşmelerin de devam ettiği öğrenildi.


GENEL SEÇİMLERDE TEK PARTİ

Tartışmalı toplantıların ardından, yerel seçimlerde doğu illerinde BDP, batı illerinde HDP adı altında girme kararına rağmen, genel seçimlere sadece HDP adıyla girilecek. Yerel seçimlerin ardından BDP’li milletvekillerinin HDP’ye geçişi ile ilgili süreç başlayacak. HDP, 47 ile bağlı ilçe ve belde ile 61 il merkezinde başkanlık açarak genel seçimlere katılma şartını yerine getirdi.

RADİKAL

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2013, 20:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER