Hüda-Par Adaylarının Reddedilmesine Tepki Gösterdi

Hüda-Par'ın Diyarbakır'ın Bağlar ve Sur ilçe Belediye başkan adaylarının başvuruları ilçe Seçim Kurulları tarafından reddedildi.

Hüda-Par Adaylarının Reddedilmesine Tepki Gösterdi
 Yerel seçimlerde Hür Dava Partisi (Hüda-Par) listelerinden seçime girecek olan Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan adayı Vedat Turgut ile Sur Belediye Başkan adayı Mahmut Uçar ve 32 belediye meclis üyesinin aday başvurusunun İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi.
Başvurularının reddedilmesi üzerine seçim kurulunun bulunduğu Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen Hüda-Par'lılar karara tepki gösterdi. Reddedilme kararını bir üst kuruma itiraz ettiklerini anlatan Hüda-Par Bağlar Belediye Başkan adayı Vedat Turgut, kararın siyasi olduğunu söyledi.

Alınan kararla ilgili hukuki yollara başvuru yaptıklarını kaydeden Turgut, "Başbakan Erdoğan'a sesleniyoruz. Bu kararın altında paralel yapılar mı var, dikey mi, yatay yapılar mı var? Biz bunu bilemeyiz. Onu siz biliyorsunuz ve bunu ortaya çıkarmak da size düşüyor" dedi. Yapılan konuşmanın ardında partililer sessizce dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 23:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER