HÜDA-PAR'dan Diyarbakır Emniyeti'ne Tepki

HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu, Kobani olayları bahanesiyle Diyarbakır polisinin, üyelerin ve gönüllülerin evlerini bastığını ve gözaltına aldığını söyledi.

HÜDA-PAR'dan Diyarbakır Emniyeti'ne Tepki
 

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Kobani olayları bahanesiyle saldırıya uğrayan taraf olmalarına rağmen, Diyarbakır polisinin üye ve gönüllülerinin evlerini bastığını ve gözaltına aldığını açıkladı.

"BARBARCA CİNAYETLER İŞLENMİŞTİR"

HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada,Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün dün gece düzenlediği operasyona tepki gösterdi. Tanrıkulu, 06 - 07 Ekim 2014 tarihinde Kobanî olayları bahanesiyle Hür Dava Partisi üye ve gönüllülerinin, İslami STK'ların, teşkilat ve dernek binalarının, Kur'an kursları, işyerlerine saldırı yapıldığını belirterek, "Arabalar kundaklanmış, taranmış ve yakılmış ve alçakça vahşi ve barbarca cinayetler işlenmiştir." diye ifade etti.

"GÖZALTILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Bu saldırılar sonucu Diyarbakır'da aralarında üye ve gönüllülerinin de bulunduğu kişilerin yaşamını yitirdiğini yüzlerce kişinin de çeşitli yerlerinden yaralandığını belirten Tanrıkulu, "Buna rağmen Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nün tüm bu olayların asıl mağduru bizim üye ve gönüllülerimiz olmasına rağmen güvenlik güçleri tarafından 15.10.2014 tarihinde gece yarısı operasyonlarıyla üye ve gönüllülerimizin evleri basılmış ve gözaltına alınmışlardır. Yapılan bu gözaltı operasyonlarını şiddetle kınıyoruz. Olayların asıl mağduru olan ve halen gözaltında tutulan üye ve gönüllülerimizin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ BÖĞÜRCÜ'YE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YALANLAMA: BİZİMLE GÖRÜŞME YAPMADI

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Milliyet Gazetesi'nden Nagehan Alçı'ya verdiği röportajda, 13 kişinin hayatını kaybettiği olayları yatıştırmak için Demokratik Toplum Kongresi'nden Hatip Dicle ve HÜDA-PAR'la görüştüklerini söylemişti. Emniyet müdürü Böğürcü, "Hatip Dicle ve diğer bazı arkadaşlarla sokağın tansiyonunu düşürmek için görüştük. HÜDA-PAR'la da görüştük." ifadelerini kullanmıştı. Ancak HÜDA-PARDiyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu, bunu yalanladı ve kimsenin kendileriyle görüşmediğini açıkladı. Tanrıkulu, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu: "Diyarbakır'daki mülki amirler, bakan ve milletvekilleri dahil hiçbiri HÜDA PAR ile görüşme yapmamıştır. Medyada çıkan ilgili haberler doğru değil. Kamuoyu baskısından çekinen bu amirler hala kamuoyuna yanıltıcı demeçler veriyorlar."

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER