İçten: Zenginlik Bilgi ve Bilimle Olur

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çağımızda zenginliğin tarla ve fabrikada değil iyi yetişmiş insanın beyninde ve bilgi-bilim-sanat ekseninde üretildiğini söyledi.

İçten: Zenginlik Bilgi ve Bilimle Olur
 AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, yeni eğitim yılında tüm öğrencilere başarılar diledi.

2014-2015 eğitim öğretim yılı için bir mesaj yayınlayan İçten, "Çağımızda zenginlik tarlada, fabrikada değil iyi yetişmiş insanın beyninde ve bilgi-bilim-sanat ekseninde üretiliyor" İnsan beyninin ürünü, pazarın ve ekonominin belirleyicisi olan bilgi her gün hızla çoğalıyor" dedi.

Yeni Türkiye'yi, Yeni Medeniyet'imizi İnşa Ediyoruz

Eğitime yatırımın, ülkenin parlak geleceğine yatırım olduğunu kaydeden İçten şunları söyledi:

"Eğitime gönül vermiş vatandaşlarımızın da desteğiyle, eğitim alanında ülkemizde son yıllarda sevindirici gelişmeler meydana gelmekte, çalışmalar devlet-vatandaş işbirliğiyle bir seferberliğe dönüşmektedir. Okul öncesinden üniversiteye eğitimin her adımında, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirilebilmesi, teknolojik yeniliklerin onlar için ulaşılabilir olması ve hepsinin aynı şartlarda eğitim imkanlarından yararlanabilmesi için çalışıyoruz. Amacımız, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitiminden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen bireyler yetiştirebilmektir. Bu süreçte, çocuklarımız ve gençlerimizin ruhsal ve fiziksel sağlıklarının ön planda tutulduğu, araştırmaya, sorgulamaya açık, ezbercilikten uzak, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı, demokrasiye inanan, hoşgörülü, imanlı ve ahlaklı bireyler yetiştirmeye yönelik bir eğitim anlayışını benimseyerek Yeni Türkiye'yi, Yeni Medeniyet'imizi inşa ediyoruz. Bu vesileyle, eğitimin her kademesinde, Türkiye'nin geleceğini emanet ettiğimiz, sevgi, sabır ve özveriyle görevlerini yerine getiren öğretmenlerimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyor; 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nda, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, yeni eğitim-öğretim yılının verimli geçmesini diliyorum"

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER