İlk Defa Oy Kullanacaklar İçin “İlk Oy Hareketi”

Diyarbakır’da 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde ilk kez oy kullanacak gençleri bilgilendirmek amacıyla "İlk Oy Hareketi" projesi başlatıldı.

İlk Defa Oy Kullanacaklar İçin “İlk Oy Hareketi”
 Diyarbakır’da 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde ilk kez oy kullanacak gençleri bilgilendirmek amacıyla "İlk Oy Hareketi" projesi başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a destek vermek için başlatılan çalışmanın öncülüğünü ise kentin tanınmış siyasetçilerinden Alaattin Parlak yapıyor.

İrtibat Bürosunun Açılışı Yapıldı

Geleceğin oylanacağı ve Türkiye’nin kaderinin belirleneceği 24 Haziran seçimlerinde toplumu bilinçlendirmeyi, düşünmeye ve araştırmaya davet etmeyi amaçlayan İlk Oy Hareketi çalışmalarına başladı. Kentin tanınmış siyasetçilerinden Alaattin Parlak’ın öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında İlk Oy Hareketi irtibat bürosunun açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Dr. Mehdi Eker,milletvekili adayları ve AK Partililer katıldı. Eker,24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek ilk kez oy kullanacak gençleri bilinçlendirmek için bu çalışmayı başlatan herkesi kutladı.

“Gençliğin Diliyle Hitap Ediyor”

Çalışmanın öncülerinden olan Alattin Parlak,”Tek bir oy'un bile kıymetini bilen gençler, aynı zamanda bu seçimi, yeni sistemin ilk seçimi ve ilk oyu olarak da değerlendiriyor. Gençler; yersiz eleştirilere, kulaktan dolma klişelere, yalnızca moda diye kapılıp gidilen akımlara artık müsaade etmemek için İlk Oy Hareketi olarak yola çıkıyor. Geleceğini riske atmamak için güçlerini birleştirmeyi tercih eden gençlik, bu hareketi bir görev bilinciyle sahipleniyor.Manifestosunda "Ya şimdi ya hiç! Harekete geç!" ifadelerine yer veren İlk Oy Hareketi; gençliğe ve tüm topluma gençliğin diliyle hitap ediyor. Basmakalıp cümlelerin, hiçbir sonuca erişemeyen eleştirilerin tamamen karşısında duran hareket; tüm baskı ve tarafların uzağında tepeden tırnağa sivil, tepeden tırnağa özgün bir duruş izliyor. "Buradayız ve varız!" diyerek seslerini çıkaran gençler, İlk Oy Hareketi'yle üstü örtülen gerçekleri gün yüzüne çıkarıyor ve geleceği baştan yazıyor.

“Ezber Bozan Bir Harekettir”

Klasik gençlik hareketlerinden uzak bir tavır sergileyen İlk Oy Hareketi; sıra dışı, yepyeni ve ezber bozan projeleri ile yapılmayanı yaparak gençliğe yeni bir soluk getiriyor. Tüm tabuları yıkacak dizi projesi, ön yargıları yerle bir edecek video yarışma serisi ve benzerine pek de rastlanmayan kampanyaları ile 24 Haziran seçimine yeni bir dokunuş ile geliyor.

Güçlerinin ve yapabileceklerinin farkında olan gençler, Türkiye'nin geleceği adına harekete geçmek için İlk Oy Hareketi'nde onların sesine kulak vermenizi bekliyor. Şimdi gelecek için harekete geçme vakti” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2018, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER