Amatör Demek Sorun Demek

Diyarbakır’ın en önemli kurumlarından olan Dicle Üniversitesi şok bir kararla futboldan çekildi. D.Ü SKSSpor’un Süper Amatör Lig’den çekilmesiyle bu ligdeki takım sayısı 14’e düştü.

Amatör Demek Sorun Demek
KARAR TARTIŞMA YARATTI

Bu hafta sonu başlayacak olan Diyarbakır amatör futbolunun ‘1 numaralı’ ligi olan Süper Amatör Lig’de şok gelişme. Kentin en büyük kurumları arasında bulunan Dicle Üniversitesi,buligekatılmama kararı aldı. Üniversite bünyesinde kurulan Dicle Üniversitesi SKSSpor, lige katılmayacak.

Bu gelişme üzerine 15 olan takım sayısı 14’e düşerken,Dicle Üniversitesi’nin futboldan el çekmesi tartışma yarattı. Spor adamları alınan bu karara tepki gösterdi ve bu durumun üniversite ile kent arasındaki sportif ilişkilere zarar vereceğini dile getirdi.

LİGİN STARTI CUMARTESİ


Daha önce de futbol ve spor faaliyetlerine bir süre ara veren,1.Lig’de mücadele eden Bayan Voleybol Takımı’nı da kapatan üniversite yönetimi, 2 yıl önce yeni kulüp kurarak spor ve futbola dönmüştü.

14 takımlı Süper Amatör Lig, 12 Ekim Cumartesi günü başlayacak. Çift devreli oynanacak maçlar sonunda ilk 2 sıradaki takımlar Bölgesel Amatör Lig’e katılma veya baraj maçı oynama hakkı kazanırken,son 2 sırada tamamlayanlar da bir alt lig olan 1.Amatör Lig’e düşecek.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER