Diyarbakır’da 4. Spor Konferansı Başlıyor

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Spor Meclisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un organize ettiği Spor Konferansı'nın 4.'sü gerçekleşiyor.Türkiye'de sportif faaliyetlerde ilk ve tek olan Spor Meclisi, gelenekselleşen Spor Konferansının...

Diyarbakır’da 4. Spor Konferansı Başlıyor
Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Spor Meclisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un organize ettiği Spor Konferansı'nın 4.'sü gerçekleşiyor.

Türkiye'de sportif faaliyetlerde ilk ve tek olan Spor Meclisi, gelenekselleşen Spor Konferansının 4.'sünü düzenliyor. 'Sporda skorlar barışa' sloganıyla yapılacak konferans 11 Ocak günü saat 09.30'da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda olacak. Alanında uzman spor insanlarının katılacağı konferansta 'Barış ve Demokratikleşme Sürecinde Sporun Rolü' ve 'Sportif Kalkınmada Altyapının Önemi' başlıklı konular tartışılacak. Konferansta ulusal ve yerel bazda spor insanı ödülleri de dağıtılacak.

Yerel Gündem 21 Spor Meclisi Sözcüsü Metin Kılavuz, konferansın sloganındaki barış vurgusunu kent ve ülke açısından barışa olan acil ihtiyaçtan dolayı öne çıkardıklarını belirterek, "Spor bize göre dili, dini, etnik kökeni ve inançları farklı olan grupları bir araya getiren ve evrensel barışa hizmet sunan bir faaliyettir. Spor barış, dostluk, kardeşliği temsil ediyor. Aynı zamanda doğru temelde dokunma, tanışma ve buluşma noktasıdır. 8 bin yıldır yaşamın kesintiye uğramadığı kadim kent Diyarbakır, tarihsel devinim içerisinde kültür, sanat, ticaret ve turizm merkezidir. Kent merkezinde 0-24 yaş arası 500 binin üzerinde genç nüfus bulunmakta. Böyle ciddi bir potansiyel barındıran kentimiz neden bir spor merkezi olmasın. Bu sorunun yanıtının aranması açısından da konferansı çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Spor Konferansı aracılığıyla doğru bir spor anlayışının hakim olabilmesi için tecrübe aktarımı ve buluşmaların önemli olduğunu vurgulayan Kılavuz, sporun olduğu yerde hayatın olduğunu belirterek spora ilgi duyan herkesi konferansa davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER