Paris’te Öldürülen 3 Pkk’lı Kadın Diyarbakır’da Anıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 PKK’lı kadın, ölümlerinin yıl dönümünde Diyarbakır’da düzenlenen yürüyüşle anıldı.Paris’te 9 Ocak 2013 günü öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, ölümlerinin...

Paris’te Öldürülen 3 Pkk’lı Kadın Diyarbakır’da Anıldı
Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 PKK’lı kadın, ölümlerinin yıl dönümünde Diyarbakır’da düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Paris’te 9 Ocak 2013 günü öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, ölümlerinin birinci yıl dönümünde Diyarbakır’da Devrimci Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından düzenlenen yürüyüşle anıldı. Bağlar Dörtyol’dan Batıkent Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşe BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gultan Kışanak, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış, İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile çok sayıda kişi katıldı. Güvenlik önlemlerinin alınmadığı yürüyüşte, yol boyunca öldürülen 3 kadın için sloganlar atıldı. Yürüyüşün son bulduğu Batıkent Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gultan Kışanak, cinayeti, Abdullah Öcalan’ın barış ve çözüm çabalarına yönelik bir suikast olarak değerlendirdi.

Yapılan konuşmanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER