Gençlik Hizmetleri'nin Hizmetsizlik Anlayışı!

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden Yeni Diyarbakırspor'dan stat kirasını peşin isteyince büyük bir kriz yaşandı.

Gençlik Hizmetleri'nin Hizmetsizlik Anlayışı!
Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden Yeni Diyarbakırspor'dan stat kirasını peşin isteyince büyük bir kriz yaşandı.

Bu tutuma tepki gösteren Yeni Diyarbakırspor, son anda gerekli ücreti yatırarak Pazar günü oynayacağı Yozgatspor maçının Atatürk Stadı'nda oynanmasını sağladı.Pazar günü oynanacak Yeni Diyarbakırspor-Yimpaş Yozgatspor maçı öncesinde Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Yeni Diyarbakırspor Kulübü arasında stat kiralama ücreti krizi yaşandı. Daha önce Büyükşehir Belediyespor, stat kiralama bedeli ve masraflarının yüksek rakamlarda olmasına tepki göstererek maçlarını Atatürk Stadı yerine Seyrantepe Tesisleri'nde oynama kararı almıştı. Bu defa maçlarını Atatürk Stadı'nda oynamak isteyen Yeni Diyarbakırspor ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında kriz çıktı. Kriz Cuma günü patlak verdi. İç saha maçlarını burada oynamak için hem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Futbol Federasyon'dan izin alan Yeni Diyarbakırspor, Cuma günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden gelen talep nedeniyle şok yaşadı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yeni Diyarbakırspor'dan kiranın ve masrafların peşin yatırılmasını, aksi takdirde burada maç oynanmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

KRİZ SON ANDA ÇÖZÜLDÜ

Bu duruma tepki gösteren Yeni Diyarbakırspor, istenen rakamın çok yüksek olduğunu ve maç oynanmadan ödeme yapılmasını istemenin dayatma olduğunu dile getirdi. Bu beklenmedik gelişme karşısında Yeni Diyarbakırspor-Yimpaş Yozgatspor maçı tehlikeye girdi. Sorun, Yeni Diyarbakırspor'un parayı son anda yatırmasıyla çözüldü. Yarın oynanacak Yeni Diyarbakırspor-Yimpaş Yozgatspor maçı saat 16.00'da başlayacak. Maçı kadın ve çocuklar ücretsiz izlerken, diğer taraftarlar için ise bilet fiyatları 1 lira olarak açıklandı.Öte yandan Diyarbakırspor ve Yeni Diyarbakırspor'un aynı çatı altına girme kararına halkın desteği tam oldu. İnternet sitelerinde yapılan anketlerde ağırlıklı olarak yüzde 80'in üzerindeki ezici çoğunluk bu durumu desteklediğini ifade ederek, borç batağından dolayı yaşama şansı kalmayan Diyarbakırspor için kurtuluşun bu seçenek olduğunu ortaya koydu. Yeni Diyarbakırspor'un ligde başarılı sonuçlar alarak şampiyonlukta iddialı hale gelmesi halinde önümüzdeki haftalarda tribünlerdeki doluluk oranının da artacağı tahmin ediliyor.
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2013, 01:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER