Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan Odtü Olayına Tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yaşanan başörtülü öğrencilere yönelik sözlü taciz eyleminin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Temel hak olan eğitimi...

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan Odtü Olayına Tepki
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yaşanan başörtülü öğrencilere yönelik sözlü taciz eyleminin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Temel hak olan eğitimi engellemeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç, ODTÜ'de görevli olduğu söylenen bazı kişilerin, üniversiteyi kazanan öğrencileri gar ve otogarda kendilerini üniversitenin resmi görevlileri gibi karşıladıklarını ve bu öğrencileri marjinal gruplara yönlendirdiklerini dile getirerek örgütlü bir şekilde bu işleri yürütenlerin, bu saldırıyı da organize ettiklerini söyledi. Başörtülü iki öğrenci ve bir öğrenci velisine yönelik sözlü saldırının da aynı kişilerce yapıldığını belirten Altaç, "Taciz eylemini gerçekleştirenlerin öğrenci olup olmadığı bile belli değil, başkasına yaşama hakkı tanımayan ve ülkemizi karıştırmak, istikrarı bozmak isteyenlerin" beyhude yapılmış olduğu bir olaydır. Eğitim herkesin temel hakkıdır. Temel hak olan bir eğitimi engellemeye de kimsenin gücü yetmez, dolayısıyla bu tartışmalar çok geride kalmıştır. Onun için Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden birisidir ODTÜ. Bu tip davranışlar hem yakışmaz, hem de kimsenin gücü yetmez. Özgürlük anlamında değerlendiriyorsak bunların özgürlüğe saygısı yok. Bu şiddetle kınanacak bir olaydır. İnanç bazında insanları ötekileştirenler, alay edenlerin sonra kendilerine saygı beklemeleri bir yanılgıdır. Bu olayı yapanları sert bir şekilde kınıyorum, yaşanan hadise demokrasiyi kendine öncü yapmış ülkemize yakışan hoş bir şey değildir. Ülkenin birliğini isteyenlerin yapacağı bir şey değildir, bu anlamda herkesi sağduyuya davet ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2013, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER