Dicle Belediyesi Festival Düzenlendi

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Belediyesi tarafından 1. Piro Kültür Sanat ve Spor Festivali düzenlendi.Hani yolunda düzenlenen festivale Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Demir Çelik, Belediye Başkanı Mustafa Uyguner ve çok sayıda...

Dicle Belediyesi Festival Düzenlendi
Diyarbakır'ın Dicle İlçe Belediyesi tarafından 1. Piro Kültür Sanat ve Spor Festivali düzenlendi.

Hani yolunda düzenlenen festivale Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Demir Çelik, Belediye Başkanı Mustafa Uyguner ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Dicle Belediye Başkanı Mustafa Uyguner, 1. Piro Kültür ve Sanat Festivali'ni düzenlemenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Uyguner, "Alişer'den Şeyh Said’e, Setir Rıza’dan Ömer Ayna'ya, Ehmedi Xani'den Cigerhun’a, Ozan Mizgin'den Delila ve daha nice isimsiz kahramanın bizlere bıraktığı mirası sahiplenmek ve yaşatmak her birimizin temel görevi olmalıdır. Bugün artık kimliğimiz inkar edilemiyorsa, dilimiz ve kültürümüz yok sayılmıyorsa, Kürt halk lideri Öcalan önderliğinde gelişen mücadelenin sonucudur. Dicle gibi bir yerde kültür, sanat ve spor festivali düzenleyebiliyorsak halkımızın çok ağır bedeller ödeyerek elde etmiş olduğu kazanımların sonucudur" dedi.

Konuşmaların ardından Festival Ayfer Düztaş, Bülent Tuıran, Metin Kahraman’ın söyledikleri Kürtçe ve Zazaca şarkılarla vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2013, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER