KARATE.’DE SEVDA ARTIK BAŞARIYA DOYMUYOR

İstanbul Ahmet Cömert spor salonunda yapılan Avrupa'nın en prestijli maçlardan biri olan 28.Boğaziçi Uluslar arası Karate turnuvası yapıldı.9 ülkeden 700 sporcunun katıldığı turnuvaya Amedspor kulübümüz 2 sporcu ile katıldı

KARATE.’DE SEVDA ARTIK BAŞARIYA DOYMUYOR
 Genç bayanlar 48 kg. da Sevda Artık ve Genç Bayanlar 53 Kg. da Nupelda Sırançkan ile tatemiye çıkan Amedsporumuzda  Sevda Artık final yaparak 2.ci oldu.İlk Turu Bay geçen sevda ikinci turda Avrupa 3.cüsü ve Dünya İkincisi olan Sakaryalı rakibi karşında kendinden emin maç yapan sevda müsabakayı 4-0 gibi net sonuçla kazandı.3.turda yine Türkiye şampiyonu milli sporcu istanbul'lu rakibi karşısında 3-2 kazanan sevda finale kaldı.Finalde başa baş giden müsabaka sonucunda taraflar birbirinden puan alamadılar.Hakem kararına kalan maçta Sevda hakem kararıyla 3-2 kaybederek 2.ci oldu.

 Amedsporumuzun sporcusu Sevda Artık bu şampiyonaya iddialı gittim şükürler olsun ki final yaptım, ama finalde hakem kararına takıldım. Ama olsun daha çok çalışacağım şampiyonluğu getirmek için elimden geleni yapacam bundan kimsenin şüphesi olmasın.Antrenmanlarımı aksatmadan çalışmaya devam ediyorum.Benim kendime her zaman güvenim var ve aynı şekilde antrenörleriminde bana güveni var onları mahçup etmemek için aralıksız antrenmanlarıma devam ediyorum.önümüzdeki hafta okullar arası bölge şampiyonasına gidiyorum umarım ordan da final yapıp Türkiye finallerine kalmak istiyorum.dedi.

Amedspor kulübümüzün Antrenörü Ahmet Yazar'ın yaptığı açıklamada 9 ülkeden 700 sporcu katıldı turnuvaya Türkiye ,Azerbaycan,Suudi Arabistan,Sırbistan,Irak ,Filistin,Hırvatistan,Karadağ,Kuveyt ülkeleri katıldı.Avrupa'nın en prestijli müsabakalarından biri olan Uluslarası Boğaziçi Karate turnuvası oldukça çekişmeli geçti.Bu turnuvaya çok iyi hazırlandık finalde kaçan şampiyonluk tabi ki de bizleri üzdü.Sevda'nın performansı oldukça iyiydi hazırlık dönemleri çok iyi geçti.Yaklaşık 6 aydan beri bir hazırlık dönemindeydi Sevda bu dönemi çok iyi değerlendirdi.Ama asıl hedeflerimizin 9.cu ayda yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında Final yapıp ve oradan Dünya Şampiyonasının seçmeleri olduğunu söyledi."Yazar Antrenmanlarımıza ve çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Kulübümüzün son dönemlerde verdiği ciddi destekler ile bu başarı geldi.Biz artık bu başarıyı unutup 9.cu ayda yapılacak olan dünya şampiyonasına gitmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.

Ayrıca Amedspor kulübümüzün karate antrenörü Ahmet Yazar, "Bizlere maddi ve manevi her konuda destek olan ve her zaman yanımızda olan Amedspor  kulüp Eş Başkanlarımız  İhsan Avcı ile Ayten Tekeş'e  ve Yönetim kurulu üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunar,kazanılan bu madalyalarımızı kendilerine armağan ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER