Spor'da Dev Adım

Diyarbakırspor adını taşıyan iki kulübün tek çatı altına girmesi için önemli adımlar atıldı.

Spor'da Dev Adım
Diyarbakırspor adını taşıyan iki kulübün tek çatı altına girmesi için önemli adımlar atıldı.

BİRLEŞME DEĞİL

Diyarbakırspor ve Y.Diyarbakırspor yönetimlerinin bir araya geldiği toplantıda borçlu olan Diyarbakırspor’un feshedilerek borçsuz Y.Diyarbakırspor’la birleşmesi için prensipte anlaşma sağlandı. Alınan kararlar hayata geçerse Diyarbakırspor’dan bazı yöneticiler de Y.Diyarbakırspor yönetimine alınacak.

KENTE ORTAK TAKIM

Bir süredir gündemde olan Yeni Diyarbakırspor ve Diyarbakırspor’un tek çatı altına girmesi iddiaları gerçeğe dönüşüyor. Borçlarından dolayı Bölgesel Amatör Lig’e kadar düşen ve yaşadığı maddi sorunlardan dolayı bu lige de sıkıntılı hazırlanan Diyarbakırspor’un feshedilerek, Spor Toto 3.Lig’de mücadele eden ve borcu bulunmayan Yeni Diyarbakırspor’la tek çatı altında birleşerek kentin ortak destek verebileceği takım yaratılması için önemli adımlar atıldı.

İSTANBUL’DA BULUŞTULAR


Spor kamuoyunun destek verdiği tek çatı altına girme olayında hatırı sayılır kişilerin devreye girmesi üzerine iki kulübün yöneticileri İstanbul’da bir araya geldi. Toplantıda tek çatı altına girme konusunda görüşler dile getirilerek bazı konularda prensipte anlaşma sağlandı. Buna göre amaç Diyarbakırspor’un adını yaşatmak ve efsaneyi tekrar canlandırmak olacak. Diyarbakırspor’un maddi sorunlardan dolayı kurtulması çok zor olduğu için 45 yıllık kulübün feshi konusunda kararlar alınacak.

ŞEFFAF OLACAK


Yeni kulübün adı Yeni Diyarbakırspor olacak. Diyarbakırspor’un kurtuluşu için büyük bir mücadele sergileyen ancak borçlu yapı ve gerekli desteğin verilmemesinden dolayı önü tıkanan Diyarbakırspor yönetiminden birkaç isim Yeni Diyarbakırspor yönetimine alınacak. Yeni kulüpte alınan tüm kararlar ve işlemler halka açık şeffaf olacak. Taraftar dernekleri ve taraftar dernekleri tek çatı altında birleştirilecek.

ALACAKLILAR HELAL ETSİN

Diyarbakırspor’u bu hale getiren borçlar böylece tarih olurken,45 yıllık efsaneyi yağmalayanlara da devam eden davaların sonuçlanmasından sonra yüklü miktarda zimmet cezaları çıkarılmasının önü açılacak.
İstanbul’daki toplantıda alınan kararlarla ilgili iki kulübün de hafta sonuna kadar ortak açıklama yapması bekleniyor. Tek çatı altına girme olayının resmiyet kazanmasından sonra Diyarbakırspor da BAL’dan çekilecek.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 12:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadir Aylak
Kadir Aylak - 11 yıl Önce

hayırlıs olsun

SIRADAKİ HABER