Tff Yöneticileri Diyarbakır’da

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticileri Edip Eren, Arif Koşar ve Taylan Üner’den oluşan heyet çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi.Bazı temaslarda bulunmak için Diyarbakır’a gelen TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Edip...

Tff Yöneticileri Diyarbakır’da
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticileri Edip Eren, Arif Koşar ve Taylan Üner’den oluşan heyet çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi.

Bazı temaslarda bulunmak için Diyarbakır’a gelen TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Edip Eren, Arif Koşar ve Taylan Üner, yapımı devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un spor kompleksinde incelemelerde bulundu. Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Talay Tepe bölgesinde yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’a ait spor kompleksinin inşaat çalışmalarını inceleyen TFF yöneticileri, Diyarbakır’daki spor kulüplerine desteklerini sürdüreceklerini ifade etti. TFF olarak başlatılan ‘Gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis kalmayacak projesi’ kapsamında Diyarbakır’a geldiklerini anlatan TFF Yöneticisi Arif Koşar, yapılacak sentetik çim sahanın da kış ayında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Koşar, "TFF olarak yöneticileri olarak Diyarbakır’a gelerek, hem Büyükşehir Beledispor hem de Yeni Diyarbakırspor’un tesislerini görüp, TFF olarak nasıl bir katkı sağlarız ziyaretini gerçekleştirdik. Buraya gelişimiz aynı zamanda takımlarımıza moral vermektir. TFF olarak, İcra Kurulu Üyemiz Edip Eren ve Yönetim Kurulu Üyemiz Taylan Üner ile birlikte geldik. Şu an yapımı devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un spor kompleksinde UEFA normlarına uygun bir şekilde olan sentetik çim saha yapma sözümüz var. TFF olarak, sentetik çim sahayı kış ayına kadar bitirme hedefindeyiz. Burada yapılan spor kompleksinin yatırımları bizi duygulandırdı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bu spor kompleksi bölgeye örnek bir proje olacaktır" dedi.

"TESİSLEŞME ALANINDA SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ"

TFF İcra Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Edip Eren ise, yapılan tesisleşmelere dikkat çekerek, yeterli anlamda tesisleşme çalışmaların yapılmadığını, Türkiye’de tesisleşme alanında seferberlik ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Eren, "Son dönemlerde Diyarbakır’ın spor tesisleri alanında ihmal edildiğini düşünüyoruz. Bu konuda başlatın çeşitli çalışmalar var. Bugün burada yapılan tesiste, yapılan çalışmalardan biri. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulübünü tebrik ediyoruz. Tabi bu çalışmalar yeterli değil, daha fazla olmalı. Tesisleşme konusunda bir seferberlik ilan edilmeli. Tesisleşme alanında, Gençlik ve Spor Bakanlığı, belediyeler ve TFF’nin de kendi bütçesi oranında desteklemeleri öncelikli hale getirilmeli" diye konuştu.

"TFF PROJELERİMİZE HER ZAMAN DESEK SUNDU"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, TFF yöneticilerinin Diyarbakır’a gelmelerinin anlamlı olduğunu ifade ederek, TFF’ye sundukları tüm projelerde destek gördüklerini vurguladı. Kılavuz, "TFF yöneticilerin burada olmaları ve destek mesajı vermeleri bizim için anlamlı ve değerlidir. Federasyonun spor kompleksimizde yapacağı sentetik saha için teşekkürlerimi iletiyorum. TFF her zaman projelerimize destek oldu. Sürdürülebilinir kalkınma zemininde Türkiye’deki kulüpler bu kapsamda çalışmalarını yapmalı. Şikayet ederek değil, proje üretmekle hareket edilmeli. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız tesisler ve çalışmalarda Türkiye’de model bir kulüp olmayı hedefliyoruz. Bu konuda bize desteklerini her zaman sunan TFF’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz" şeklinde konuştu.

TFF heyeti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un tesislerini ziyaret etmesinin ardına Yeni Diyarbakırspor Kulübü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2013, 01:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER