YARGI, GAZETECİLERİ HAKLI BULDU

Diyarbakır Basın ve Bilişim Suçları Soruşturma Savcılığı,Diyarbakırspor başkanı Abdülkadir Duran’ın kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle gazeteciler Yılmaz Bay ve Saffet Azbay hakkında yaptığı suç duyurusu için kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi

YARGI, GAZETECİLERİ HAKLI BULDU
 YARGI, GAZETECİLERİ HAKLI BULDU

Diyarbakır Basın ve Bilişim Suçları Soruşturma Savcılığı,Diyarbakırspor başkanı Abdülkadir Duran’ın kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle gazeteciler Yılmaz Bay ve Saffet Azbay hakkında yaptığı  suç duyurusu için kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. Dosyayı inceleyen Savcı Bekir Küçük, Duran’ın hakaret ve tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını,kendisine yapılan eleştiri ve suçlamaların gazetecilik mesleği kapsamında yapıldığını ifade ederek dosyayı kapattı.
 

‘DERS NİTELİĞİNDE BİR KARAR’

Kararı değerlendiren gazeteci Saffet Azbay, “Diyarbakırspor isminin kötü amaçlarla kullanılmasını engellemek için verdiğimiz mücadelede bugüne kadar  Diyarbakırspor sevdalısı YILMAZ BAY ile beraber defalarca mahkemelik olduk. Verdiğimiz haklı mücadele ve yaptığımız her eleştiriyi kendilerine hakaret sayıp yargıya koşanlar oldu. Sayısını artık unuttum ama açılan bir çok davada defalarca emniyet ve adliye koridorlarına gitmek zorunda kaldık. Bunu kendimiz ve kentimiz için ONUR sayıp her defasında gocunmadan,bıkmadan gidip savunmamızı yaptık. Bugüne kadar bir çok kez olduğu gibi haklılığımız yargı tarafından da ıspatlandı. Adalet topaldır ağır işler ama şaşmaz,geç de olsa yerini bulur. 2 yıl önce yine Diyarbakırspor isminin kötü amaçlarla kullanılmasını engellemek için verdiğimiz mücadelede,aleyhimize açılan davalar geri tepti.Sayın savcı,ders niteliğinde bir karar aldı. Bu karar inşallah bundan sonraki emsal olaylar için de iyi örnek olur.

 

BU ARADA DİYARBAKIRSPOR’U SÖZDE YAŞATMA NARA ATIP MANGALDA KÜL BIRAKMAYAN ANCAK İŞ İCRAATA GELİNCE ORTADA OLMAYANLARIN DA KULAKLARI ÇINLASIN.ACABA NEDEN?.BUNUN DA TAKDİRİ DEĞERLİ KAMUOYUNUNDUR..” ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER