Yeni Diyar'da Galibiyet Sevinci

Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Yeni Diyarbakırspor'da, Kayseri Şekerspor’u 4-1 yenerek haftayı farklı galibiyetle kapatmanın sevinci yaşanıyor.Kayseri Şekerspor karşısında alınan farklı galibiyet farklı galibiyet Yeni Diyarbakırspor’da...

Yeni Diyar'da Galibiyet Sevinci
Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Yeni Diyarbakırspor'da, Kayseri Şekerspor’u 4-1 yenerek haftayı farklı galibiyetle kapatmanın sevinci yaşanıyor.

Kayseri Şekerspor karşısında alınan farklı galibiyet farklı galibiyet Yeni Diyarbakırspor’da moraller yerinde. Diyarbakır’daki maçlarda taraftar desteğinin farklı bir coşku ve sinerji yarattığını belirten teknik direktör Namık Altunsoy, hafta boyunca iyi hazırlandıklarını ve bunun semeresini de sahada aldıklarını söyledi.

Altunsoy, "Hafta boyunca gol sorununu çözmek için özel çalışmalar yaptık. 4 gol iyi görünebilir ama ben olaya farklı bakıyorum. Bu kadar fazla pozisyon kaçırmamalıyız. Bu konuda daha fazla çalışmalıyız. İç sahadaki gol yüzdemizi deplasmana da yaymak istiyoruz. Amacımız en kısa zamanda zirveye çıkmaktır. Bu galibiyeti bize her zaman destek veren başkanımız Feyzi İlhanlı, yönetime ve taraftarlara armağan ediyoruz” dedi.

“FAVORİ GÖSTERİLMEK DEZAVANTAJ”

Taraftarları mutlu etmenin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini kaydeden Altunsoy, Kayseri Şeker maçında net goller kaçıran Serdar’ın kaliteli bir forvet olduğunu ve ilerleyen haftalarda çok daha etkili olacağını da diye getirdi. Ligin favorisi olarak gösterilmelerinin zaman zaman sorun oluşturduğunu aktaran Altunsoy, şöyle devam etti:

“Diyarbakır futbol kentidir. Geçmişi başarılarla dolu. Bu kadar önemli başarılar görmüş bir kentin beklentilerine yeni kurulan bir takımın kısa sürede cevap vermesi kolay değil. Ligin favorisi olarak gösterilmek hem iyi hem kötü. Çünkü bu durum kısa sürede başarı gelmedi mi baskı da yaratabiliyor. Bundan dolayı bizimle oynayan takımlar daha iyi motive oluyor. Bu takımın tüm fertleri kente karşı taşıdıkları sorumluluğun farkındadır. Bu takım oynayan ve oynamayan tüm futbolcularla bir bütündür. Bu tablo bizi hedefe taşıyacak.”

FUTBOLCULARDAN TARAFTARA ÖVGÜ

Futbolcular ise farklı galibiyeti taraftarlara armağan ederek bunun devamını getirme sözü verdi. Hasan Fidan, “Bizim için zor bir maçtı. Geçen hafta yenildiğimiz için mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Çok iyi oynadık ve farklı galip geldik. Emeklerinden dolayı tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Taraftarımız muhteşem. Hiç susmadan destek veriyorlar. Onlarla beraber daha iyi oynuyoruz. Bu ligdeki en iyi taraftar bizde. Galip geldikçe tribünlerin daha da dolacağına inanıyoruz” diye konuştu. Hafta boyunca iyi hazırlandıklarını belirten Bilal Dikici ise, “Kazanmamız gereken bir maçtı. Zor geçeceğini düşünerek iyi hazırlandık. Hocamız bir hafta boyunca bizi 3 puana şartlandırdı. Devre arasına 2-0 önde girmek üzereyken bana göre olmayan bir penaltı ile rakip golü buldu. İkinci yarıda da oyunun tek hakimi bizdik. Bu maçta 4 gol attık ama daha fazlasını kaçırdık. Bizim için önemli olan 3 puandı. Bunu almayı başardık. Artık Anadolu Üsküdar maçına odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER