Koruculardan Kaymakamlığa Tazminat Dilekçesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, geçici köy koruculuğu yapanlara tazminat hakkı doğması nedeniyle Kulp ilçesinde daha önce koruculuk yapan çok sayıda kişi görev tazminatı almak için İlçe Kaymakamlığı'na başvuru yaptı.Geçmişte köy...

Koruculardan Kaymakamlığa Tazminat Dilekçesi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, geçici köy koruculuğu yapanlara tazminat hakkı doğması nedeniyle Kulp ilçesinde daha önce koruculuk yapan çok sayıda kişi görev tazminatı almak için İlçe Kaymakamlığı'na başvuru yaptı.

Geçmişte köy koruculuğu yapıp daha sonra çeşitli sebeplerden ötürü ayrılan koruculara görev tazminatı hakkı doğmasıyla müracaatlar başladı. Koruculardan Arif ilgen, "Biz 1986-1991 yılları arasında geçici köy kurucusu olarak görev yaptık ancak o tarihlerde görevlerimizden ayrılırken görev tazminatlarımızı almadık. Yeni çıkan yasada geçici köy kurucuların tazminatları veriliyormuş. Biz de bu yasa kapsamında müracaatlarımızı yaptık ve umarız görev tazminatlarımızı alırız" dedi.

Yasaya göre 2007 tarihine kadar on yıllık görev süresini tamamlayan korucular isterlerse emekliye ayrıla biliyor. 2007 tarihinden önce ayrılan korucular ise görev yaptığı süreler boyunca görev tazminatı alabilecek.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER