Kadın Kotası Demirtaş’ı Küstürdü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile partisinin arasına belediye başkanlığı seçimindeki ‘Kadın kotası’ girdi.İddiaya göre, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye...

Kadın Kotası Demirtaş’ı Küstürdü
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile partisinin arasına belediye başkanlığı seçimindeki ‘Kadın kotası’ girdi.

İddiaya göre, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için mevcut belediye başkanı Osman Baydemir’de ısrar edince, KCK ve Kandil bu öneriyi reddetti. Belediye başkanlığı adayları için KCK ve Kandil’in kadın kotalarına tepki gösteren Selahattin Demirtaş ile partisi arasında anlaşmazlıklar başladı. Demirtaş’ın BDP’nin Genel Başkanı olmasına rağmen sözünü dinletememesi partisi ile arasında soğukluk olmasına neden olurken, kadın kotaları için isimleri geçen kadınların Kandil ve KCK yetkilileri ile görüşerek adaylık için isimlerini kesinleştirmesi soğukluğu arttırdı. Demirtaş’ın bu nedenden dolayı BDP Eş Genel Başkanlığı görevini bırakmayı düşündüğü, ancak partisinin böyle bir nedeni öne sürerek görevi bırakmasına müsaade etmediği öğrenildi. BDP’de çatlak sesler yükselirken, bir kısmı basına yansıyan bu durum üzerine parti genel merkezi açıklama yaptı. Yapılan açıklamada bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilirken, Demirtaş ile partisi arasındaki soğuk rüzgarlar bugün iyice kendini hissettirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER