Diyarbakır’da Osmanlı Ocakları Şubesi Kuruldu

Osmanlı Ocakları Diyarbakır Şubesi düzenlenen basın toplantısıyla kuruluşunu ilan etti.Osmanlı adaleti, ahlakı, kültürü ve hoşgörüsü ilkelerini doğrultusunda faaliyet yürüten Osmanlı Ocakları, Diyarbakır Şubesi kuruldu. Osmanlı Ocakları...

Diyarbakır’da Osmanlı Ocakları Şubesi Kuruldu
Osmanlı Ocakları Diyarbakır Şubesi düzenlenen basın toplantısıyla kuruluşunu ilan etti.

Osmanlı adaleti, ahlakı, kültürü ve hoşgörüsü ilkelerini doğrultusunda faaliyet yürüten Osmanlı Ocakları, Diyarbakır Şubesi kuruldu. Osmanlı Ocakları Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Yasin Öztemel, Diyarbakır şubesini kurduklarını ifade ederek, il başkanlığına Zülküf Ok’u getirdiklerini söyledi. Kur’an-ı Kerim uzatılarak, yapılan görevlendirme toplantısında konuşan Temel, Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ve demokratikleşme paketi konularına değindi. Arakan’dan Suriye’ye, Irak’tan Mısır’a İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının kol gezdiğini anlatan Temel, "Karanlık odalarda hazırlanan kirli tezgahlar ve entrikalar ile özelde ülkemiz, genelde tüm Ortadoğu coğrafyası kaos girdabına sürüklenmek isteniliyor. Hepimizin bildiği gibi, ülkemizin içinde yer aldığı Ortadoğu coğrafyasında gün geçmiyor ki, katliamlar, toplu ölümler, çatışmalar ve entrikalar yaşanmasın. Ortadoğu ve dünyada küresel bir güç olma yolunda olan ülkemize çelme takmak isteyenler, sinsi planlarla ve oynanan oyunlarla her gün Müslümanların katledilmesine zemin hazırlanırken, öte yandan timsah gözyaşları dökülmektedir” dedi.

"BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ KALDIRILMASI MEMNUNİYET VERİCİ"

Osmanlı Ocakları Güneydoğu Bölge Başkanı Yasin Öztemel, açıklamasında AK Parti hükümeti tarafından hazırlanan demokratikleşme paketine de değinerek, başörtüsü yasağın kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Öztemel, "Ülkemiz hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde. Bu anlamda ülkemizde uzun yıllardır var olan ve özellikle üniversiteler ve diğer kamusal alanda hanım kardeşlerimize reva görülen, 28 Şubat artığı başörtüsü yasağının kaldırılması memnuniyet vericidir. Dini yükümlükler gereği başörtüsü takan ve bu yüzden ciddi sıkıntılarla karşılaşan hanım kardeşlerimiz bu sebepten dolayı üniversitelerde alınmamış ve mağdur edilmişlerdi. Demokratik bir ülkede olmaması gerekenler yaşanmıştı. Kısa bir süre önce hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketi geçmişteki bu zulmün son bulması için bir müspettir" şeklinde konuştu.

Öztemel, Osmanlı Ocakları Diyarbakır Şube Başkanlığı'na getirilen Zülküf Ok’a Kur’an-ı Kerim uzatıp görevlendirmesiyle açıklama son buldu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER