Selahattin Demirtaş: İstifa Etmedim

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Diyarbakır İl Binası'nda basın açıklaması yaptı, "İstifam söz konusu değil" dedi.

Selahattin Demirtaş: İstifa Etmedim
 BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenledi. İstifa krizi haberleri sonrası yapılan toplantıda AK Parti'ye sert sözlerle yüklenen Demirtaş "Biz bu hareketle büyüdük öleceksek de bu hareketle öleceğiz. İstifa söz konusu değil" dedi.

"HÜKÜMET SÜRECİ BİTİRMİŞ HALDE"

Birinci gündem maddemiz Türkiye'nin demokratikleşmesidir. Bugün içinde bulunduğumuz ortamda da parti olarak başından beri katkı sunduğumuz çözüm sürecine dair değerlendirme yapmak istiyorum. Hükümet bu sürecin başında bir müzakereden söz ediyordu. Ve bunu bir karşılıklı diyalog üzerine kurulu bir süreç olarak tanımlıyordu. Açıklanan paketin içeriğinden önce Başbakan bu paket açıklarken ortada hiçbir süreç kalmadığını teyit etmiş oldu. Bugünkü grup toplantısında Başbakan ortada süreç olduğunu kabul etmiyor. Açıkladığı paketin süreçle de alakası yok. Ortada diyalog da yok. Hükümet fiili olarak süreci bitirmiş haldedir

"BU KORKAKLIK, AYMAZLIK, İKİYÜZLÜLÜKTÜR"

Paketin süreçle bağını söyleyenlere bile sert cevap vermiştir. Bu korkaklık, aymazlık, ikiyüzlülüktür. Öcalan İmralı'da elinizde rehin tutulan bir mahkumdur. Sizin onayınız olmadan hiçbir heyetle görüşme yapamaz. Sizin heyetiniz zorla İmralı'ya getirmemiştir. Kendi başlattıkları sürecin arkasında duramıyor olmak siyasi korkaklıktır.

"PAÇALARI NİYE SIVADINIZ? "

Bu paketin açıklanma biçimi tümüyle müzakereyi bitime üzerine inşa edilmiştir. Müzakere yürüten tarafların görüşleri alınmadı. Öcalan'ın, Alevilerin görüşleri alınmadı. Tekçi bir dayatmayla bu paket budur dediler. Müzakereye niyetiniz yoksa paçaları niye sıvadınız.

"BİZ AKP SEVENLER DERNEĞİ MİYİZ"

AKP'nin kara kaşı kara gözü için süreci desteklemiyoruz, Türkiye halkı barışı hak ettiği için destekliyoruz. Sürece verdiğimiz desteğin yüzde 80'ini AKP kendi kişisel ihtiyaçları için harcamıştır. Bu AKP'nin ilk defa yaptığı bir şey mi? Hayır

ÖCALAN HEYETİ UYARDI

Öcalan İmralı'da kendisine gelen heyeti defalarca uyardı. Beklenti diyalogun daha da artmasına yönelikken çıkmışlar. karşısındaki muhatabı hiçe almayan bir anlayışla paketi açıklıyorlar. Herkesin de kendi kuyruklarına takılmasını bekliyorlar. Siz siyasi patisiniz de biz de AKP Sevenler Derneği miyiz? Paket AKP'nin yüzünün teşhir olmasından başka bir şey değil

"ANDIMIZ'I ZATEN ÇOCUKLAR OKUMUYORDU"

Andımız.. Zaten 3-4 yıldır çocuklarımız zaten okumuyor burada. Bitmiş bir mesele. Başörtüsü. Zaten insanlar kamusal alanda başörtüsü takıyor. Fiilen bir sorun yoktu. Halk fiilen bu sorunu kendi çözdü. Ama AKP şimdi bunu kendi başarısıymış gibi gösteriyor. Bizim kendi okulumuz yok. Özel okula gönderecek parası yok. Senin vekillerinin, cemaatin özel okulları var. Özel okulda ana dilde eğitim serbest olunca Kürt çocuklarını senin okullarına mecbur edeceksin, buna da eşit yurttaşlık diyeceksin. Yemezler.

"ANAMIZDAN TAKSİT TAKSİT Mİ DOĞDUK"

Biz anamızdan taksitle mi doğduk da haklarımızı taksit taksit veriyorsun. Ana dilde eğitime karşı olan yok. Kim karşı? Çünkü elde rehin olarak tutulmak isteniyor Kürtlerin hakları. Sen kimsin ki sadaka dağıtıyor gibi hak dağıtıyorsun. Bunu yapmam dersen gidersin. Şimdi de kendisine niye minnet duymuyoruz diye çıkışıyor. Sen müzakere anlayışını bile kabul etmeyen bir başbakan olarak muhatabından nasıl destek beklersin.

"BARAJI SIFIRA İNDİRELİM"

Seçim barajında 3 seçenek sunuyor. Gerçekten demokrasiyi savunuyorsun barajı sıfıra indirelim bugünkü sistem devam etsin. Yüzde 50 oy alıyorsun işte neden korkuyorsun.

"KORKTUĞUMUZ BAŞI KAPALI ERKEKLER"

Biz başörtülü kadınlardan korkmayız, destekleriz. Bizim korktuğumuz başı kapalı, zihni kapalı erkeklerdir, beyni örümcek ağı başlamış erkeklerdir. Şimdi bunlar başörtülü kadınlar üzerinden rant elde etmeye çalışıyor. Bu topraklar hepimizin ise Türk'ün çoğu sadece özel okulda Türkçe eğitim yapmıyorsa diğerlerinin de hakkıdır. Bu devlete vergi verirken sadece devletin asıl çocukları özel okulda eğitim alsın diye vermiyoruz. Kazanılmış hakların hepsi bizim mücadelemizle kazanıldı. Bu paket yeni bir şey getirmiyor ki. Askerin polisin gerillanın canı gitmesin diye hepimiz her şeyimizi ortaya koydu. Kusura bakma iktidarın umurumuzda değil. Biz halkı düşünürüz.

"CEMEVİNE NASIL TERÖR YUVASI DERSİN "

Pakette Alevin'in Kürdün ismi cismi bile geçmiyor. AKP'nin sözcüleri çıkmış cem evlerine terör yuvası diyor. Vekil olabilmek için 4 takla attın, şimdi çıkmışsın Alevilerin inancına saldırıyorsun
Aleviler paketten beklerken bir şey tehdit çıktı.

"PARLEMENTO SAVAŞ KARARI ALDI"

Bu sürecin aktörü Öcalan sürecin başladığı günden beri yana Parlamento elini taşın altına koymalı diyor. Parlamento iki tane savaş kararı aldı. Dağdan indirmek isteyen insanlara karşı neden tezkere çıkarıyorsun. Bu çocuklar madem dağdan inecek neden tezkere çıkarıyorsun
Hükümetin yaptığı senin evladının canını korumaya yönelik bir hamle değildir.

"İLK KEZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADIN OLACAK"

Yönetim kurulumuz arasında bir problem yok. Kadın kotası konusunda konuşalım. Kadın kotası partimizde ilkesel bir duruştur. Bunlar asgari kadın adaylar göstereceğimiz yerlerdir. Kadın kotamız Bdp'nin onurudur. Biz şahsen az buluyoruz. Kadın arkadaşlarımıza güveniyoruz. İnşallah ilk kez bir büyükşehir belediye başkanı kadın olacak. Amed halkı da onu destekleyecek.

İSTİFA AÇIKLAMASI

Batıda HDP, Kürdistan'da Bdp olarak seçimlere giriyoruz. Partimiz açısından asla HDP ve Bdp ayrımı yok.Partimizde eş başkanlık ile ilgili bir sorun yoktur, istifa gibi bir durum söz konusu değildir. Biz de zamanı geldiğinde bu koltukları bırakır gideriz. seçime kadar partimizde bir olağanüstü kongre yoktur. seçimden sonra sonuçlara göre bir değerlendirme yapılır. Bu parti bizle var olmadı bizle de yok olmaz. Şahıslara ve kişilere bağlı bir parti değiliz. Koltuk sevdalısı değiliz. Bizler emanetçiyiz yeri geldiğinde de bu emaneti teslim edeceğiz. Konumunuz ne olursa olsun partiyi zarara uğratacak bir durum olmaz. Biz bu hareketle büyüdük öleceksek de bu hareketle öleceğiz. Bu halka katkı sunmak için illa eşbaşkan olmak gerekmez. Biz çalışırız mahcup olmazsak bizim için mutluluk olur. Partimizde istifa tartışmaları söz konusu değil. Değişiklik olacaksa da en demokratik şekilde olacaktır.

Muhabir: Neden Diyabakır'da basın toplantısı düzenleniyorsunuz? Diyarbakır'da bir hanım belediye başkanı olacağını açıkladınız. Kim olacak?

Demirtaş: Hanım değil öncelikle kadın.. Bugün Diyarbakır'dayım çünkü devam eden bir tedavim var. Gültan Hanım yetişebilseydi. O düzenleyecekti. Ancak yetişemedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER