Ak Parti’li İçten'den Malazgirt Zaferi Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Malazgirt Zaferi'nin 942. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Malazgirt Zaferi’nin bu coğrafyada yaşayan herkes için hala çok önemli ve anlamlı olduğunu...

Ak Parti’li İçten'den Malazgirt Zaferi Mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Malazgirt Zaferi'nin 942. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Malazgirt Zaferi’nin bu coğrafyada yaşayan herkes için hala çok önemli ve anlamlı olduğunu belirtti.

Malazgirt Zaferi’nin 942. yıl dönümü nedeniyle bir yazılı mesaj yayımlayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Malazgirt Meydan Muharebesi, bir savaşın ötesinde tarihin önemli değişimlerinden, başlangıçlarından ve dünya tarihinde pek çok ülkenin kaderinin değişmesinde en önemli sahnelerden biri olduğunu anlattı. Mesajında, Anadolu’nun islamlaşmasının yolunun Malazgirt’ten bulunduğunu vurgu yaparak, “Malazgirt Zaferi'ne baktığınız zaman, iyi niyetli, inançlı, şehit olmayı her şeyden daha üstün gören çok güçlü bir orduya rağmen az sayı ile kazanılan zaferin göstergesidir. Tarih, bugünün örnekleri ile doludur. Atalarımız kapıyı buradan açtılar, Anadolu'nun islamlaşmasının yolunu Malazgirt'te buldular. Ecdadımız buraları yurt edinmek, medeniyet kurmak, büyük bir gelecek inşa etmek adına önemli mücadeleler verdi. Malazgirt bir diyarı yurt edinme, büyük bir medeniyet kurma adına insanımızın birleştiğinin göstergesidir. Atalarımız Malazgirt'te bir olmuş, diri olmuş ve bu birlikten daha sonra Osmanlı ve nice medeniyetler doğmuştur" ifadelerini kullandı.

“YOLUMUZ SULTAN ALPARSLAN’IN, SELAHADDİN EYYUBİ’NİN YOLUDUR”

Mesajında, Malazgirt Zaferi'nin Anadolu'yu vatan yapan ortak mücadelenin göstergesi olduğunu belirten Cuma İçten,"Malazgirt’le başlayan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu, sevgi, huzur ve saygı iklimi Anadolu'da inşa edilmiştir. Binlerce yıllık kültürümüz ve mücadelemiz yüz yıllardır bunun tanığıdır. Bu büyük zaferde milletimizin askeri yeteneklerinin ve Sultan Alparslan'ın komutanlık dehasının büyük rolü bulunmaktadır. Bin yıldır yaşadığımız Anadolu'da millet olarak Yunus'un, Mevlana'nın, Hacı Bektaş'ın ve Ahi Evren gibi Anadolu erenlerinin mesajlarıyla barış ve kardeşlik içerisinde, kalkınmış ve güçlü bir ülke olarak yaşıyoruz. Biz Sultan Alparslan’ın, Selahaddin Eyyubi’nin yolundan kardeşçe, kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak yürüyoruz. İçinde bulunduğumuz çözüm süreci de bunun en önemli göstergelerindendir. Bundan sonra bu topraklarda kardeşlik, birlik ve beraberlik hakim olacaktır. Hedefimiz, 2023 yılında dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmektir. Bu vesileyle başta büyük komutan Sultan Alparslan olmak üzere, bu zaferin kahramanlarını ve şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2013, 13:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muhsin Ertuğrul
Muhsin Ertuğrul - 11 yıl Önce

Yolumuz sadece Selahattin Eyyubi nin yoludur

SIRADAKİ HABER