Candaş Tolga Işık Diyarbakır buluşmasını yazdı

Posta yazarı Candaş Tolga Işık, dün gerçekleştirilen tarihi Diyarbakır buluşmasını kaleme aldı. Işık yazısına bir de Kürtçe başlık attı.

Candaş Tolga Işık Diyarbakır buluşmasını yazdı
Candaş Tolga Işık, Diyarbakır'da Barzani ve Şivan Perwer'in de katılımıyla gerçekleştirilen tarihi buluşmayı yazdı.

KÜRTÇE BAŞLIK ATTI

Yazısının başlığını "Ne mutlu kardeşim diyene" anlamına gelen "ÇI XWEŞE EM BRAY HEVIN" şeklinde atan Işık, "nüfus cüzdanında Diyarbakır yazdığı için işkence tezgahlarından geçirilen, ‘Kürtçe türkü söyleyeceğim’ dediği için linç edilen bir halkın çocukları aynı toprağı bin yıldır birlikte paylaştıkları kardeşlerine ‘dokunarak’ tarih yazdılar dün" dedi.

"KANDAN RANT ÇIKARMAKTAN VAZGEÇİN"

İşte Candaş Tolga Işık'ın yazısından bazı bölümler;
Diyarbakır sokaklarında yüz yıldır dinmek bilmeyen bir çığlıktı: ‘Edi Bese’! İlk kez bir Başbakan da katıldı bu çığlığa ve “Yeter artık” dedi: “Yoksul Türk ve Kürt çocuklarının kanından rant çıkarmaktan vazgeçin.” “Kürdü de Türkü de bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır” dedi.
Candaş Tolga Işık Diyarbakır buluşmasını yazdı
İşte bu yüzden...Tam da bu yüzden Diyarbakırlı Osman Baydemir’in Rizeli Tayyip Erdoğan’a ‘dokunduğu’ fotoğraf dün yazılan kardeşlik tarihinin resmidir. Bu resme, bu kardeşliğe sahip çıkın. Unutmayın. Babalar birbirini öldürdü diye evlatlar düşman olmak zorunda değil. Ve akan kandan mutlu olan sadece vampirlerdir.
ÇI XWEŞE EM BRAY HEVIN: Ne Mutlu Kardeşim Diyene!
Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2013, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER