GGC Basın Bayramını Kutladı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GGC Basın Bayramını Kutladı
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GGC Yönetim Kurulu tarafından yayımlanan mesajda, gazetecilerin kamuoyunu tarafsız bir gözle doğru bilgilendirmeyi amaç edindiği belirtildi.

Türkiye'de 104 yıl önce sansürün kaldırılışı nedeniyle 24 Temmuz'un basın bayramı olarakkabul edildiğine yer verilen mesajda, gazetecilerin yaşadığı sıkıntılara değinilerek şöyle denildi:

"Bölgemizde objektif ve tarafsızlık ilkesiyle haberyapan gazetecilerin haberi hızlı alma ve paylaşmasıile güven noktasında halen ciddi sıkıntıları yaşaması dikkatlerden kaçmamaktadır. Türkiye'de kamuoyunu doğru bilgilendirmek için tarafsız haber yapan onlarca meslektaşımızın tutuklu bulunması, kamu adına açılan davaları dahi haber yaptıkları için yüzlerce gazetecinin yargılanması, özgürlükler alanındaki gelişmeleri gölgede bırakmakta ve çelişki yaratmaktadır. Adına görev yaptığı kamuoyunun haber alma özgürlüğünün önündeki engelleri üyelerimizin desteğiyle GGC yönetimi olarak mesleğin gereği olan iletişimle aşılacaktır. Bu vesileyle basın bayramının 104. yılında gazetecilerin haklarının iade edildiği, özgürce haberler yaptığı bir yıl olmasını temenni ediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER