Sp’li Bozan Engelliler İle Bir Araya Geldi

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, engelli vatandaşlarla yemekte bir araya geldi.Kaypanar ilçesinde bulunan bir lokantada düzenlenen etkinliğe, SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, parti yöneticileri, engelli dernekleri üye...

Sp’li Bozan Engelliler İle Bir Araya Geldi
Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, engelli vatandaşlarla yemekte bir araya geldi.

Kaypanar ilçesinde bulunan bir lokantada düzenlenen etkinliğe, SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, parti yöneticileri, engelli dernekleri üye ve yöneticileri ile davetliler katıldı. Burada konuşan Bozan, engelli vatandaşların özürlü değil, özel insanlar olduğunu söyledi. Bozan, engellilerin toplumdaki varlıklarını kabul etmek ve bunların hayatlarını kolay bir şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak, hükümetlerin ve yerel yönetimler olan belediyelerin görevi olduğunu kaydetti. Bozan, “Engelliler toplumda eşit muamele, itibar, yaşamlarını bağımsız idame ettirebilme ve toplumun bir parçası olma gibi haklarını kullanabilme fırsatını vermemiz gerekir diyerek Engelliler için yaptıklarımız aslında kendimiz için yapıyoruz. Devlet, toplum ve aile bireyi olarak gerekli önlemler alınıp bilinçli bir toplum oluşturulduğunda engellilik büyük oranda önlenebilir, engellilerin sorunlarına eğilirken üzerinde durulması gereken en önemli nokta engelliliğin oluşmasını önlemeye yönelik tedbirlerin alınmasıdır. Hükümet ve belediyelerin bir an önce engellilerin toplumla bütünleşmesinin önündeki temel engelleri kaldırmalarını bekliyoruz, bu temel engellere batkımızda il etapta Yoksulluk, eğitim sorunu, ulaşım, fiziksel çevre ve konut sorunu, rehabilitasyon ve araç gereç ihtiyaçları, aile yaşamı ve özel yaşam ile istihdam sorunu gibi sorunlar engellilerin toplumla bütünleşmesini engellemektedir” dedi.

Son olarak hükümet ve belediyelerin acil yapmaları gerekenleri sıralayan Bozan, engellilerin sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

Yapılan açıklamanın ardından verilen yemek sonrası etkinlik sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER