Aktif-Sen,Yeni Eğitim Yılı Problemli Başladı

Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİF EĞİTİM-SEN) Diyarbakır İl Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamalarını protesto etti.

Aktif-Sen,Yeni Eğitim Yılı Problemli Başladı

Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİF EĞİTİM-SEN) Diyarbakır Il Başkanlığı, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılının, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problemle birlikte başladığını iddia etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan grup adına konuşan AKTİF SEN İl Temsilcisi Muhsin Yalçınoy, problemlerin kısa sürede çözülmesini bir kenara bırakıldığını daha çok derinleştiğini ve çözümünün de giderek zorlaştığını dile getirdi. Yalçınoy açıklamasını şöyle sürdürdü:

"2014-215 Eğitim-Öğretim Yılı, Milli Eğitim Bakanlığının yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problemle birlikte başladı. Bakanlığın tutumundan öyle anlaşılıyor ki, bu problemler kısa vadede çözülmek şöyle dursun daha da derinleşme, çözümü giderek zorlaşan sorunlar yumağına dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya. Biz, Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, ne ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızın ne de bugün bu çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim çalışanlarımızın, iktidarın ve Bakanlığın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına mahkum edilmesine seyirci kalmayacağız. Bu yüzden, çalışma barışını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt-üst edilmesine, özel okullara teşvikler verilirken, devlet okullarımızın maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına "Hayır" diyoruz.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER