Bakan Ala, Diyarbakır'da Hasret Giderdi

İçişleri Bakanı olduktan sonra ilk kez Diyarbakır’a gelen Bakan Efkan Ala, kentin tarihi yerlerini gezerek hasret giderdi.

Bakan Ala, Diyarbakır'da Hasret Giderdi
 İçişleri Bakanı olduktan sonra ilk kez Diyarbakır'a gelen Bakan Efkan Ala, kentin tarihi yerlerini gezerek hasret giderdi. Bakan Ala, "Diyarbakır'da çözüm sürecine büyük bir destek var" dedi.
2005-2007 yılları arasında Diyarbakır Valiliği yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, bakan olduktan sonra ilk kez Diyarbakır'a geldi. Ak Parti Yenişehir Seçim Bürosu açılışına katıldıktan sonra Suriçi bölgesine giden Bakan Ala'nın ilk ziyaret yeri tarihi Ulu Camii oldu. Yoğun güvenlik önlemleri altında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'ın da eşlik ettiği gezide Bakan Ala, Ulu Camii'nde kıldığı namazın ardından Hasanpaşa Hanı'na geçti. Hasanpaşa Hanı'nda halkla buluşan Bakan Ala ve Bakan Eker, Diyarbakırlılarla sohbet etti. Daha sonra Gazi Caddesi'nde esnaf ziyareti yapan Bakan Ala ile beraberindekiler esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Geçmişte Diyarbakır'da görev yaptığından ötürü büyük ilgiyle karşılanan Bakan Ala, vatandaşlarla sohbet ederek, hasret giderdi.

Bakan Ala, gezisi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da olmaktan onur duyduğunu dile getirdi. Diyarbakır'da çözüm sürecine büyük bir desteğin olduğunu anlatan Bakan Ala, Diyarbakır'da Türkiye'nin hedef ve projelerine olan umudu gördüğünü ifade ederek, "Vatandaşlarımızın bizden beklenti ve arzularını bir kısmı dile getiriyor, dile getiremeyenler de gönülden konuşuyor. Onların gönül dilini de anlıyoruz. Onlar da bizi anlıyorlar. İnşallah çözüm sürecini başarılı kılıp, mahcup olmayacağız. Bunu gerçekleştirmek için bizde irade, vatandaşlardan da destek var. Diyarbakır çok dinamik bir kenttir. Her geldiğimde daha pozitif, ileriye gitmiş görüyorum. İleriye gitme arzusu, kendisinden daha fazla ileriye gidiyor. Dolayısıyla yetişmekte biraz zor oluyor. Türkiye'yi takip eden bir iştiyak var burada. Diyarbakır'da olmak benim için bir onurdur" dedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 21:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER