Bakan Eker, Diyarbakır'da Ambulans Dağıtım Törenine Katıldı

Diyarbakır'da, 12’si Sağlık Bakanlığı, 3’ü İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 15 ambulansın dağıtım törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bugün Diyarbakır’da 15 tane ambulansımız devreye giriyor.

Bakan Eker, Diyarbakır'da Ambulans Dağıtım Törenine Katıldı
 Diyarbakır'da, 12'si Sağlık Bakanlığı, 3'ü İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 15 ambulansın dağıtım törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bugün Diyarbakır'da 15 tane ambulansımız devreye giriyor. Yeni ambulanslarımız çalışmalarımıza güç katacaktır. Diyarbakır'daki istasyonların müdahale ettiği toplam vaka sayısı 100 bin olarak belirlendi. Bu ambulanslarımızla 100 bin hasta taşınıyor" dedi.
Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen 15 ambulans, düzenlenen törenle hizmete başladı. İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde yapılan dağıtım törenine; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Sağlık Müdürü Sait Avar ve kamu kurumu temsilcileri katıldı.

Ambulans dağıtım töreninde konuşan Bakan Mehdi Eker, Ak Parti hükümetlerinin sağlık alanında iktidara geldiği günden beri büyük destekler sağladığını ifade ederek, şehir merkezindeki hastalara donanımlı ambulanslarla çok kısa bir sürede ulaşıldığını söyledi. Bakan Eker, "Sağlık, eğitim, adalet ve emniyet bu dört saha Ak Parti hükümetlerinin öncelikli çalışma alanı olmuştur. Kamu harcamaları bağlamında en yüksek düzeyde bütçe ayırmak suretiyle bu dört sahayı daha iyi bir hale nasıl getiririz, Ak Parti hükümetleri olarak, bunun üzerinde durduk. İnsanların hastalanmalarından, bir takım kaza sonucu vuku bulun problemlerden ötürü çok acılar çektiğini, kanamalardan hayatlarını kaybettiklerini biliriz. Ben de küçüklüğümde bu tür durumlara çok şahit oldum. Yetersiz sağlık hizmetleri sebebiyle insanların hayatlarının göz göre göre kaybolduklarına şahit oldum. Bugün Diyarbakır'da 15 tane ambulansımız devreye giriyor. Yeni ambulanslarımız çalışmalarımıza güç katacaktır. Diyarbakır'daki istasyonların müdahale ettiği toplam vaka sayısı 100 bin olarak belirlendi. Bu ambulanslarımızla 100 bin hasta taşınıyor. Bu çok büyük bir hizmettir. Artık 8-10 dakika içerisinde şehir merkezinde hastalara ulaşılabiliniyor" diye konuştu.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar ise, 15 ambulansın 12'sinin Sağlık Bakanlığı, 3'ünün ise Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekterliği tarafından tahsis edildiğini söyledi. Avar, 2002 yılında 2 istasyon ve 2 ambulansla müteşekkil olan Diyarbakır ambulans hizmetlerinin bugün 54 istasyon ve 86 ambulansla hizmet sunduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile ambulanslar hizmete sunuldu
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2014, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER