Kışanak: Gençlik bu hareketin değeridir, temel taşıdır

BDP Gençlik Meclisi 1 Konferansı'nı BDP Diyarbakır İl Binası Vedat Aydın Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi.

Kışanak: Gençlik bu hareketin değeridir, temel taşıdır
 BDP Gençlik Meclisi 1 Konferansı'nı BDP Diyarbakır İl Binası Vedat Aydın Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Konferansa BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz yanı sıra Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.

 

Gençlik Meclisi Sözcüsü İbrahim karaman, meclis üyeleri Sinem Işık, Rahşan Baltık ve Nuri Duman'ın divana seçilmesinin ardından konferans demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başladı.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Gençlik Sözcüsü İbrahim Karaman, konferansın temel amacının Gençlik Meclisi'nin 10 ay önce gerçekleştirdiği kongre sonrası meclis çalışmalarının geldiği aşamanın değerlendirilmesi olduğunu ifade etti.

 

Karaman'ın ardından kısa bir konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, gençliğin toplum içerisinde siyaseti en iyi bilen sosyal kesimi oluşturduğunu söyledi.   Siyasetin durağanlık kabul etmediğini ifade eden Kışanak, "Eğer bir siyasi yapılanma yerinde sayarsa; statik olur, tutucu olur, gerici olur çürür. Gençlik ise akan su gibidir. Asla kokmaz, asla pislik tutmaz. Her zaman tazedir, her zaman coşkundur, her zaman değişken ve devinim içerisindedir. Ve bu da canlılık getirir. Bu nedenle biz siyasal alanda BDP Gençlik Meclisi'nin örgütlenmesini genel siyasetimiz adına siyasetin kaynağı akarsuyu olarak görüyoruz. Hepimizi doğru yerde tutacak, hepimizi halkın hizmetinde doğru siyaset yapma konusunda hepimize öncülük edecek bir güç ve dinamizm olarak görüyoruz. Gençlik kaç kişidir ne kadardır hiç önemi yok. Bir toplantıda bir ortamda yüz tane yaşlı içinde bir tane geç varsa eğer sözünü söylemeye cesaret ederse o yüzünü değiştirip dönüştürme gücüne sahiptir. Çünkü yenidir, hareketlidir, değişime dönüktür, iyiyi isteyendir" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2014, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER