Diyarbakır'da Comenius Regio Projesi Çalıştayı

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Comenius Regio Projesi kapsamında ilk çalıştayını gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da Comenius Regio Projesi Çalıştayı
 Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Letonya ile ortaklaşa yürüttüğü "New Approaches to Foreign Language Teaching in Turkey and Latvia- ICT in Language Classes" (Türkiye ve Letonya'da Dil Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar - Bilişim Teknolojileri Dil Sınıflarında) adlı Comenius Regio Projesi kapsamında İngilizce Öğretmenlerine yönelik ilk çalıştay Diyarbakır'da çeşitli ilçelerinde görev yapan 48 İngilizce öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen çalıştay sonrası katılımcı öğretmenler sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş'ın elinden aldılar.

Sertifika töreninde konuşan Ağırbaş, projenin ana amacının dil öğretmenleri için web tabanlı materyaller sağlamak olduğunu belirterek, "Bu kapsamda bu çalıştayı düzenlenmiş olup, yerel ortağımız olan Dicle Üniversitesi'nden akademisyenlerimiz vasıtasıyla öğretmenlerimize dil sınıflarında kullanabilecekleri teknolojiler anlatılmıştır. Yeni yaklaşımların yabancı dil öğretimine dahil edilmesi öğrencilerimizin dil yeterliliklerini arttırma konusunda son derece önemlidir, bu gerekçeyle öğretmenlerimize bu proje kapsamında eğitimler verilmeye devam edilecektir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER