AK Parti'li İçten Ölümünün 645. Yılında İbn-İ Battuta'yı Andı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ölümünün 645. yılında tüm zamanların en büyük gezgini olarak Kabul edilen İbn-i Battuta’yı andı.

AK Parti'li İçten Ölümünün 645. Yılında İbn-İ Battuta'yı Andı
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ölümünün 645. yılında tüm zamanların en büyük gezgini olarak Kabul edilen İbn-i Battuta'yı andı.
İbn-i Battuta'nın ölümün 645. yıl dönümünü anan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Battuta'nın geçmişten geleceğe sosyo külterel bir ışık tutuğunu ifade etti. İçten, "Günümüzde seyahat etmek belki de en kolay şeylerden biri. Özellikle modern imkanlar, yapılan yollar ve dünyanın gittikçe küçülmesi, gezmeyi en basit ve konforlu hale getirmiştir. Lakin bunu ortaçağda ve imkanların, imkansızlıkla sınandığı bir dönemde düşünürseniz İslam seyyahı İbn-I Battuta'nın nasıl büyük bir iş başardığını görürüz. Evet, günümüzde unutulan çoğu kültürel simgelerden biri de bu ünlü Müslüman seyyahımızdır. Dünyadaki ilk ve en önemli seyahatnamelerden birini yazan, yazmakla da kalmayıp bize ortaçağ dünyasını anlatan bu seyyahımız çok önemlidir. Çünkü Hıristiyanların yaşadığı karanlık çağda elinde Kuran-ı Kerim ile türlü zorluklara rağmen hem seyahat etmiş hem de İslam'ın ışığını gittiği her yere götürmüştür. 30 yıl süren seyahatleri bugün bize kalan en büyük sosyo kültürel miraslardan biridir. Yazdığı seyahatname o kadar önemlidir ki batı dünyasının idolü "Marco Polo"nun bile kendi seyahatnamesinin büyük kısmını İbn-I Battuta'dan çaldığı bilinen bir gerçektir" ifadelerine yer verdi.

"AK PARTİ İKTİDARINDA ULAŞIM KOLAYLAŞTIKÇA DÜNYA KÜÇÜLDÜ"

İçten, Ak Parti döneminde yapılan ulaşım imkanlarından da örnek vererek, "Eskiden seyyahlar için, gezginler için seyahat etmek ne kadar zor ve türlü tehlikelerle doluyken artık günümüzde her şey daha kolay. Özellikle ulaşıma yapılan yatırımlar neticesinde diyebilirim ki artık Ak Parti iktidarında ulaşım kolaylaştı, konfor arttı ve dünya daha da küçüldü. Bunun en basit örneği Diyarbakır'a 12 yıllık hizmetimiz süresinde yaptığımız yatırımlardır. 1,2 milyar liralık yatırımla artık şehrimiz ulaşım anlamında gerek karayolu gerek havayolu olarak dünyaya açılan konforlu bir kapı haline gelmiştir. İktidara geldiğimizde Diyarbakır'da toplam karayolu 408 kilometre iken şimdi 1076 kilometreye çıkarmışız. Bölünmüş yollar 45 kilometre iken şimdi 328 kilometre olmuş. ve en önemlisi de tabii ki uluslararası havalimanımız. 2002 yılında Diyarbakır'ımıza 2 bin 384 uçak, 211 bin 750 yolcu ile iniş kalkış yaparken, hamd olsun ki Ak Parti iktidarıyla birlikte 2013 yılına gelindiğinde 11.161 uçak, 1 milyon 285 bin 824 yolcuyu Diyarbakır'a taşımıştır. Halka hizmet, hakka hizmettir bilinciyle her alanda şehrimize de ülkemize de yatırımlarımız sürüyor, daha da sürecek. Bu anlamda eski devirlerde imkansızlıkların tüm zorluklarına katlanıp dünyayı gezen seyyahımız İbn-I Battuta'yı bir kere daha rahmetle anıyorum. ve bugünün gezginlerinin geleceğe not düşerken Ak Parti iktidarında ulaşımın nasıl kolay ve konforlu olduğunu anlatacaklarını da merak ediyorum" ifadelerini kullandı
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER