Sana İhtiyacım Var" Kampanyası

İHH İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Temsilciliği tarafından toplanan 1 tır yardım malzemesi Suriyelilere gönderilmek üzere yola çıktı.

Sana İhtiyacım Var
 İHH İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Temsilciliği tarafından toplanan 1 tır gıda malzemesi, Suriyelilere gönderilmek üzere yola çıktı.
İHH Diyarbakır Şubesi önünde "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında İHH gönüllüleri tarafından kentte toplanan yardım malzemelerini tıra yüklenmesinin ardından tır Diyarbakır'dan Suriye'ye doğru yola çıktı.

İHH Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yıldız yaptığı açıklamada, Türkiye'den Suriye'ye gönderilecek 200 tırlık yardım konvoyuna Diyarbakır olarak şuan için toplanan 1 tırlık yardımı gönderdiklerini söyledi.

Yıldız, mazlum olan komşulara ellerinden geldiğince yardımda bulunacaklarını belirterek, "Suriye'de yıkım ve katliamlar devam ediyor. Bu nedenle kadın ve çocuklara yönelik zulümler her geçen gün artıyor. Milyonlarca insan yerinden ve yurdundan edildi. Söz konusu bu durumdan dolayı insanlar temel ihtiyaçlarını karşılayamaz oldu. Diyarbakır'da toplanan bir tırda 15 ton un, giyim ve barınma malzemeleri yer aldı. Yardım toplama faaliyetlerimiz kampanya dahilinde devam edecek" dedi.

Açıklamanın ardından yardım tırı yola çıktı.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER