Belediyeden Üniversite Adaylarına Tercih Desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, öğrencilerin doğru tercih yapmalarını sağlamak amacıyla YGS/LYS Tercih Bürosu açtı.

Belediyeden Üniversite Adaylarına Tercih Desteği
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, öğrencilerin üniversiteye yerleşmede doğru tercih yapmalarını sağlamak amacıyla Eğitim-SenDiyarbakır Şubesi ile ortaklaşa Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda YGS/LYS Tercih Bürosu açtı.


Açılan tercih bürosunda, Eğitim-Sen üyesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmenleri görev yapıyor. Hher gün saat 10.00'dan 18.00'a kadar hizmet veren tercih bürosundaki öğretmenler, hafta sonu da mesai yapıyor. Tercih bürosu, yarın tercihlerin sona ermesiyle kapanacak. Şu ana kadar 472 öğrencinin faydalandığı YGS/LYS Tercih Bürosu'nda tüm öğrencilere, 2014 YGS/LYS taban ve tavan puanları ile başarı sıraları kitapçığı ücretsiz bir şekilde dağıtılıyor. Ardından rehberlik hizmeti veriliyor.


Öğrenci hangi bölümü okumak istiyorsa ona bakmak lazım


YGS/LYS Tercih Bürosu hakkında bilgi veren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Hasan Çıtrık, öğrencilerin üniversiteye girişte ilgi alanlarının neler olduğunu tespit etmeye çalıştıklarını ve puanlarına göre tercihlerini oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Tercih bürosuna ilginin çok yoğun olduğunu ifade eden Çıtrık, özellikle dershanelere gidemeyen ve maddi durumu kötü olan öğrencilerin daha çok tercih bürosuna geldiğini ifade etti.

YGS/LYS tercihlerinde yarın son gün olmasıyla ilgili olarak öğrencilere çağrıda bulunan Çıtrık, "Öncelikle çocuk sınava girdi ve belirli bir puan aldı. Aldığı puan türüne göre tercih yapması gerekecek. Tercih yapacak kişi öncelikle hangi alana ilgi duyuyor ve hangi bölümü okumak istiyorsa ona bakması gerekiyor. Puanın yettiğine değil öncelik olarak neyi istediğini tespit etmelidir. Yüksek puandan düşük puana göre yapılan tercih doğru değil. Önemli olan neyin istendiğine göre yüksek puandan düşük puana doğru olan sıralamadır." dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER