Çocuk Cezaevleri Kapatılsın

Diyarbakır'da, Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi üyeleri, cezaevi önünde eylem yaptı.

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın
 Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Diyarbakır Girişimi üyeleri, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması düzenledi.
Açıklamaya İHD Diyarbakır Şubesi, TİHV, ÇHD, TUHAD-FED, MAZLUM-DER, SES yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamada, "Çocuklar değil, cezaevleri kapatılsın. Cezaevlerinde hak ihlali var, işkence var sessiz kalma" yazılı pankart açılırken, "Sen 15 yaşındaydın" ve "Birgün hücre ömür boyu kabus" dövizleri taşındı.

Grup adına açıklamayı yapan İHD Diyarbakır Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Mehmet Güzel, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin cezaevlerinde bulunan çocuklara karşı onur kırıcı muamelelerle uluslararası sözleşmelerin ihlal edildiğini belirterek, insan hakları sözleşmelerine göre hiç kimsenin işkencelere ve insanlık dışı uygulamalarına ceza veya muamelelere tabi tutulmaması gerektiğini söyledi.

Çocuk cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri konusunda kamuoyunun duyarlı olmasını ve Türkiye genelinde çocuk cezaevlerinin kapatılması için imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Güzel, "Öncelikle Adalet Bakanlığı'na, TBMM Başkanlığı'na ve Cumhurbaşkanlığı'na sunulmak üzere Türkiye genelinde bir imza kampanyası başlattık. Çocuklara açıkça zarar veren ve uluslararası sözleşmelerinin ihlali sonucu yaratan bu yapının kesinlikle ortadan kaldırılması ve çocuk cezaevlerinin kapatılmasını talep ediyoruz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER