Önder ve Zana temaslarına ilişkin basın toplantısı düzenledi

Öcalan'ın mektubunu Mesut Barzani'ye iletmek için Kürdistan bölgesine giden Sırrı Süreyya Önder ve Leyla Zana, KCK yetkilileri ve Kürdistan Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani'yle de görüştü.

Önder ve Zana temaslarına ilişkin basın toplantısı düzenledi
 HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'ye yazdığı mektubu ulaştırmak için gittikleri Irak'ın Kürdistan bölgesindeki temaslarına ilişkin Hewler'de bir basın toplantısı düzenledi. 

BDP Hewler Temsilciliği'nde düzenlenen toplantıda konuşan Önder, "Biz burada bir halkın önderinden bahsediyoruz. Bu sürecin önemli aşamalarından bir tanesi de Kürt partileri ve güçleri arasındaki birliktir. Sayın Öcalan halkların özgürlüğü için büyük bir çaba içerisinde ve Kürtler arasında da barışın olmasını istiyor" diye konuştu. 

Önder, Öcalan'ın Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani'ye gönderdiği mektuba ilişkin ise "Sayın Öcalan, Sayın Barzani'den barış ve özgürlüğün oluşmasını temenni etti. Kürt Ulusal Kongresi'nin gerçekleşmesini istedi" diye konuştu.

Sırrı Süreyya Önder, Mesut Barzani'nin ardından KCK yetkilileri ve Neçirvan Barzani ile de görüşmelerde bulunduklarını belirtti, görüşmelerin devam edeceği sinyallerini verdi. 

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ise Öcalan'a karşı geliştirilen 15 Şubat komplosunu kınadığını belirterek, Kürtlerin meşru haklarına kavuşmaları için kendilerinin bir köprü görevi üstlendiklerinin belirtti. 

Leyla Zana, Öcalan'ın mektubunu Barzani'ye ilettiklerini ve cevabını da Öcalan'a ulaştıracaklarını söyledi. Zana, Öcalan'ın tüm Federe Kürdistan Bölgesi halkına ve yetkililerine selam gönderdiğini de ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 23:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER