Çocuk Cezaevlerinin Kapatılması Talebi

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Alaattin Baran: "Tüm çocuk cezaevlerinin kapatılmasını talep ediyoruz"

Çocuk Cezaevlerinin Kapatılması Talebi
 

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Alaattin Baran, "Tüm çocuk cezaevlerinin kapatılmasını talep ediyoruz" dedi.

Yenişehir İlçesi Ofis Semti Sanat Sokağı'nda bir araya gelen 19 Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, çocuk cezaevlerinin kapatılması için basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve Adalet Bakanlığına gönderilmek üzere imza kampanyası başlattı.

Çocuk cezaevlerinin, çocukların suça sürüklenmesinin önüne geçilemediği, ondan dolayı kapatılmasının gerekli olduğunu ifade eden Sosyal Hizmet Uzmanları DerneğiDiyarbakır Şube Başkanı Alaattin Baran, "Tüm çocuk cezaevlerinin kapatılmasını talep ediyoruz. Alternatif olabilecek modellerin geliştirilmesi ve alt yapısının, kurum ve kuruluşlarının acilen oluşturulması zorunludur" dedi.

Cezaevinden tahliye edilen çocuklara devletin sahip çıkmadığını ileri süren Baran, "Çocuklara açıkça zarar veren ve uluslararası sözleşmelerinin ihlali sonucu yaratan bu yapının kesinlikle ortadan kaldırılması gerekir" ifadelerini kullandı. 

Yapılan açıklamanın ardından çocuk cezaevlerinin kapatılması için Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve Adalet Bakanlığına gönderilmek üzere imza kampanyası başlatıldı

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER