Tuğluk:"HDP'ye Saldırı Kürt Hareketini İzole Etmeyi Amaçlıyor

DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, HDP'ye yönelik saldırıların, Kürt hareketini izole etmeyi ve sadece belli bir bölgeye sıkıştırmayı amaçladığını söyledi.

Tuğluk:
 Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, HDP'ye yönelik saldırılarla ilgili yazılı açıklamaya yaptı.
"Umuda Yolculuk" sloganıyla siyasi hayatına başlayan Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik saldırıların, hız kesmeden ve artarak devam ettiğini belirten Tuğluk, birçok kentte HDP'nin il-ilçe binalarının açılışları ve seçim çalışmaları engellendiğini kaydederek, "Faşist-ırkçı güruhlar linç ve katliam provaları yapmaktadırlar" dedi.

Böylesi büyük ölçekli saldırıların kendiliğinden gelişen tepkiler olmadığını savunan Tuğluk, HDP yetkililerinin gittikleri yerlerde yapacağı programların dakika dakika bilinip takip edilmesinin ve HDP yöneticilerinin bindikleri taksilerde dahi saldırıya uğramalarının, bu gerçeği ortaya çıkardığını belirterek şöyle dedi:

"Henüz yeni kurulmuş bir partiye yönelik bu kitlesel saldırılar, işin arkasında katliam, komplo, linç ve provokasyon konusunda uzman bir aklın ve örgütlenmenin var olduğunu göstermektedir. Biz bu derin ve kirli yapıyı 6-7 Eylül'den, Sivas'tan, Gazi'den, Maraş'tan, Çorum'dan tanıyoruz. HDP'ye yönelik saldırıların arkasındaki motivasyon, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünün gelişeceğine ilişkin derin korkudur. Kürt sorununun çözümsüzlüğünden ve kandan beslenen Gladyo bu nedenle Kürt halkının haklı mücadelesinin toplumun geniş kesimlerinde destek bulmasının örgütsel ifadesi olan HDP'ye yönelmektedir. Bu kirli yapı, Kürt özgürlük hareketi ile dayanışma gösteren Türkiyeli sol, sosyalist, demokrat, devrimci güçlere büyük bir kin ve öfke duymaktadır. HDP'nin giderek güçlenmesi ve halkların umudu haline gelmesi bu kesimleri rahatsız etmektedir. Her geçen gün daha da güçlenerek umudu büyüten HDP'ye yönelik bu saldırılar, Kürt hareketini izole etmeyi ve sadece belli bir bölgeye sıkıştırmayı amaçlamaktadır.

HDP' YE DÖNÜK SALDIRILAR MANİDARDIR

Kuşkusuz HDP'ye yönelik faşist saldırılar mevcut süreçle de bağlantılıdır. Çözüm karşıtı güçlerin biriktirdikleri hınç, ülke gündeminin seçimlere yoğunlaştığı bir dönemde kendilerine hedef olarak seçtikleri HDP'ye yönlendirilmektedir. Dolayısıyla HDP'ye yönelik ırkçı saldırılar, sadece HDP'yi ve Kürt siyasi hareketini ilgilendirmemektedir. Tümden demokratik siyaset dönemine geçişin tartışıldığı bir konjonktürde HDP' ye dönük saldırılar manidardır. Hükümet kanadından HDP'ye yönelik ırkçı saldırılara ilişkin şu ana değin herhangi ciddi bir açıklamanın gelmemiş olması asla kabul edilemez. Tüm kamuoyunu toplumsal barışa kast eden bu faşist saldırılara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. HDP yalnız değildir"
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER