Kışanak: Kürtler İstediği Yerde Yaşar

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, miting havasında seçim bürosu açılışı yaptı.

Kışanak: Kürtler İstediği Yerde Yaşar
 Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında yapılan köy ziyaretlerinin ardından, miting havasında Çatakköprü (Malabadi) köyünde seçim bürosu açıldı.
BDP ve HDP'ye yönelik birçok ilde yapılan saldırılara tepki gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak, söz konusu Kürtler olduğunda tüm partilerin düşmanlık politikasında aynı safta yer aldığını söyleyerek, "Kimse buraya Kürtler gelemez, burada Kürtler çalışamaz, mücadele edemez, siyaset yapamaz diyemez. Kürtlerin ister anavatanında yaşar, siyaset yapar, ister batıya giderek siyasi ve ekonomik mücadelesini sürdürür. Kimse bunun önünde engel olamaz" diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak, seçim çalışmaları kapsamında Silvan'a bağlı köyleri ziyaret etti. Kışanak, ile BDP İl Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, Silvan Belediyesi Eşbaşkan adayları Yüksel Bodakçı ve Melikşah Tepe Silvan'ın Reşika Şexdavuda (Gökçe tevek), Gulemîra (Doluçanak), Sulubağ (Huseyna), Köprülübağ (Kinyat), Qurte (Yolarası) ve Zorava mezrasını ziyaret etti. Gittikleri tüm köylerde büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanan başkanlar yağmura rağmen köy halkının kalabalık katılımıyla karşılandı.

Köylerde yaptığı konuşmalarda halka seslenen Kışanak, "Biz buraya propaganda yapmak için değil sizlerden öğrenmek için, mücadelenize yoldaş olmak için geldik" dedi. Seçimden seçime ortaya çıkıp bir oy fazla almak isteyen koltuk sevdalısı partilerden olmadıklarını anımsatan Kışanak, "Bu parti Kürt halkının özgürlük davasını omuzlamış, bunun için mücadele eden bir partidir. Seçimler de bunun için bir vesiledir. Siyasi partiler de bu ideali gerçekleştirmek için elimizdeki bir imkândır. Bu imkânları bu süreçte daha güçlü kullanarak, halkımızın iradesini ilan etmek istiyoruz" diye konuştu.


"En nihayetinde bu halkın dostu var, düşmanı var, bu halkı sevenler var, karşı çıkanları var" diyen Kışanak, Türkiye'nin batısında Kürtlere karşı yoğun bir linç kampanyasının başlatıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Söz konusu Kürtler olduğunda AKP, MHP, CHP, paraleli, Ergenekon'u hepsi beraber oluyorlar. Kürtlere karşı bir düşmanlık politikasında saf tutuyorlar. Bize düşen de Kürdistan'da halkımızın iradesini, ulusal birliğini güçlü bir sesle sürece yanıt olmak istiyoruz. Buradan onlara şunu söylüyoruz. Kürt halkı anavatanında, Kürdistan'da özgür bir yaşamı inşa ediyor. İnşallah, artık dünyanın dört bir yanında Türkiye'nin batısında yaşamak zorunda olan insanlarımız kendi anavatanına gelecek. Burada özgür ve refah bir yaşam sürdürecektir. Ama artık dünya küçülmüştür. Kimse buraya Kürtler gelemez, burada Kürtler çalışamaz, mücadele edemez, siyaset yapamaz diyemez. Kürtlerin hakkıdır. İster anavatanında yaşar, siyaset yapar, ister batıya giderek siyasi ve ekonomik mücadelesini sürdürür. Kimse bunun önünde engel olamaz. Antalya'da, Fethiye'de Bursa'da, İstanbul'da yaşayan insanlarımız da yalnız değildir. Biz onların arkasındayız. Kimse onlara haksızlık yapamaz"

BELEDİYE 24 SAAT EMRİNİZDE OLACAK

Partilerin adı değişse de zihniyetinin değişmediğini ifade eden Kışanak, "Geçmişte partiler iktidar kimse, devlet kimse o partilerde kendine istikbal arayanlar vardı. Artık o devir kapandı. Bunlar kendi koltuklarını düşünerek yola çıkmış olabilirler ama halkımız kendi geleceğini düşünüyor. Özerk Kürdistan'ı düşünüyor. Önder Apo'yla buluşacağı günleri düşünüyor. Rojava devrimini nasıl selamlayacağını düşünüyor. Bu seçimde taraflar çok nettir, herkes yerini çok iyi biliyor. Bu halk onlara gereken cevabı verecektir" diye konuştu. Artık hiçbir anlayışın Kürt halkının ulusal birliğinin önünde duramayacağını söyleyen Kışanak, "Kazanmanın tek yolu ulusal birlikten geçer. Ben inanıyorum ki Silvan'dan en güçlü ulusal birlik duruşunu ortaya çıkartacaksınız" dedi. "Bize düşen size layık olmaktı" diyen Kışanak, "Halkımızın hiçbir sorununu yarına ertelemeden gece gündüz çalışmaktır. Köylerimizin ne sorunu varsa çözmek boynumuzun borcudur. Biz 24 saat büyükşehir belediyesi olarak emrinizde olacak, sizlerle birlikte karar verip çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER