Dedaş Çalışanları Eylemdeydi

Dedaş Çalışanları, DEDAŞ'ın elektrik kesintileriyle yaşamı cehenneme çevirdiğini ve herkesi hırsız olarak gördüğünü belirterek tepki gösterdi.

Dedaş Çalışanları Eylemdeydi
 

TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, DEDAŞ'ın elektrik kesintileriyle yaşamı cehenneme çevirdiğini ve herkesi hırsız olarak gördüğünü belirterek tepki gösterdi.

Kesintilerin had safhaya çıktığı şu günlerde duruma tepki gösteren Tes-İş Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü ve TES İŞ Batman temsilcileri, DEDAŞ çalışanlarının da katıldığı basın açıklaması yaptı.

Yeni otogar yanındaki DEDAŞ Elektrik Arıza Müdürlüğü önünde yapılan eylemde konuşan Öncü, DEDAŞ'ın özelleştirmeden sonraki pratiğinin, bölge halkının anadan doğma hırsız olduğu, bu nedenle de hırsızlığın en ağır şekilde cezalandırılarak önlenebileceğinin belirtildiğini ifade etti.

Öncü, "Hiç kimsenin ve hiçbir kesimin halkımızı hırsızlıkla suçlayarak,ş halkımızın temel-genel ve vazgeçilmez haklarının tevdi edilmesi mücadelesinde var olduğumuz, üstümüze düşen pratiği yerine getirmedi söylememiz gereken sözü yutkunmadın söylemede taraf olduğumuz kesin olarak bilinmelidir. Bu halkı hırsız ilan etme ve her türlü baskıya, hak gaspına reva görmek kimsenin haddine değildir. Dicle EDAŞ'ın sistematik elektrik kesintileri, yaşamı bölge halkına cehennem etmiş, açık bir zulüm pratiğine dönüşmüştür. Hiçbir ayırım gözetmeksizin, tükettiği elektriğin parasını ödeyenler de dahil olmak üzere, günde 6 ila 8 saat arasında elektrik kesintisinin yapıldığı ve bundan sonra da yapılacağı en yetkili ağızlardan açıklanmıştır. Kuşkusuz kaçak elektrik kullanımı önemli ve temel bir sorundur. Ancak bu sorunun çözüm yöntemi, yoksulluğu iliklerine kadar hissetmiş, gayri insani bir yaşama mahkum bırakılmış bir halkın, elektrikten yararlanma hakkını elinden almak, korkutmak, coplatmak, gazlatmak, günlerce karanlıkta bırakmak değildir. Dünyanın en pahalı elektriğinin satıldığı gerçeğinden hareketle fiyatlar yeniden revize edilmelidir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER